Τοπικά

Μαρλαφέκας για Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας : Εμείς κρατάμε ζωντανό το πρότζεκτ

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στη λίστα του Μαξίμου

Καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση εν ζωή του επενδυτικού σχεδίου για το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, έχει διαδραματίσει τους τελευταίους μήνες το Επιμελητήριο Αχαΐας, καταφέρνοντας μάλιστα να το έχει εντάξει στην ατζέντα των επιλογών του Μαξίμου, για τις επενδύσεις που σκοπεύει να στηρίξει το επόμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε τη λεγόμενη «Task Force» για τις επενδύσεις, σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για στήριξη ώριμων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία έχουν κολλήσει.

Το θέμα που συζήτησε η κυβερνητική ομάδα, ήταν το «ξεμπλοκάρισμα» 28 επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου, ύψους 668 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων σε περίοπτη θέση βρίσκεται το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας.

Για πολλούς Αχαιούς, το επενδυτικό πρότζεκτ του Αυτοκινητοδρομίου μπορεί να θεωρείται μια υπόθεση χωρίς πολλές ελπίδες, μετά την απομάκρυνση του στρατηγικού επενδυτή Γιώργου Μαρούλη και των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία.

Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, το Επιμελητήριο Αχαΐας πριν από ενάμιση χρόνο «πήρε πάνω του» το θέμα και κατάφερε σε πρώτη φάση, να κρατήσει το επενδυτικό σχέδιο ζωντανό, «κερδίζοντας» σε πρώτη φάση παράταση διάρκειας 1,5 χρόνου, για να μην χαθεί η πολύτιμη επιχορήγηση του αναπτυξιακού νόμου, ύψους 29 εκατ. ευρώ.