Τοπικά

Λάππα: “Μετακόμιση” στο νέο σχολικό κτήριο – Τι λέει ο Β. Γκοτσόπουλος

Δημοτικό Σχολείο Λάππα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το δημοτικό σχολείο του Λάππα Αχαΐας “μετακόμισε” σε νέο κτήριο.

Δείτε την ανάρτηση του Β. Γκοτσόπουλου:

Καλό Μεσημέρι σε όλες και όλους από το όμορφο Λάππα πρωτεύουσα της Δ.Ε. Λαρίσου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Με γοργό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού του νέου σχολικού κτιρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο του Λάππα.
Ένα έργο του Δήμου μας, την μελέτη του οποίου εκπονήσαμε χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα Ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2007-2013” και “2014-2020” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία και ήταν ο φορέας υλοποίησης του, συνολικού προ’υ’πολογισμού 1.494.985,46€.

Είναι ένα υπερσύχρονο κτίριο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο διδακτήριο για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον 21ο αιώνα. Κόσμημα όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου καθώς και η βιβλιοθήκη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να έχουμε αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Καταρχήν στον μελετητή του έργου τον συνάδελφο Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, στον πρώην Δήμαρχο Δυτικής Αχα’ί’ας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο που πάλεψε προκειμένου να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για το έργο, στον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπερειαφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο που κατάλαβαν τις ανάγκες μας σε σχολική στέγη και μας εξασφάλησαν μέσο του ΕΣΠΑ τις αναγκαίες πιστώσεις για να κατασκευαστεί και αυτό το σχολικό συγκρότημα, τον Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί λύνοντας μικρά και μεγάλα προβλήματα, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχα’ί’ας και του Δήμου μας για την επίβλεψη και εποπτεία του έργου και τέλος την εργοληπτική κοινοπραξία Παναγιώτη Φάλαρη και Όθωνα Κλαουδάτου για την άψογη κατασκευή του έργου.

Έτσι την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου από τις 08:30 το πρωί και μετά θα πραγματοποιηθηκε η μετακόμιση από το κτίριο του παλιού Δημοτικού στο καινούργιο. Για τον λόγο αυτό και καλούμε όλους όσους θέλουν και μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν στην μετακόμιση.
Ενώ την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα γίνει επίσκεψη του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, του Αντιπερειφερειάρχη Αχα’ί’ας Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του Δημάρχου Δυτικής Αχαίας Χρήστου Νικολάου στο Σχολείο.

Τέλος σας προσκαλούμε όλους στην τελετή αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017