Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι πυρηνικά στον Άραξο

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Λαϊκή Συσπείρωση

Όχι πυρηνικά στον Άραξο , αναφέρει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση. Αναλυτικά : 

Ως δημοτική παράταξη καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την πρόθεσή της, να προωθήσει τη μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στη βάση του Άραξου. Είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή μας, αλλά πάνω απ’ όλα για τη χώρα μας. Η εξέλιξή της βρίσκεται στο πλαίσιο των συζητήσεων που άνοιξαν για τη μεταφορά υποδομών, στρατιωτικού δυναμικού κι οπλικών συστημάτων από τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ίντσιρλικ της Τουρκίας, στη βάση της Σούδας, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση του Άραξου μ’ αυτόν τον τρόπο.

Η κυβέρνηση προχώρησε σιωπηλά κι εκτός διαδικασιών, ακόμη κι αυτών της Βουλής, στη συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό της βάσης του Άραξου, προκειμένου να εγκατασταθούν πυρηνικά. Προσπαθεί να κρύψει τις αληθινές προθέσεις της από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής, που με τον αγώνα τους τα προηγούμενα χρόνια έδιωξαν τα όπλα του θανάτου.

#Υπενθυμίζουμε το προηγούμενο γεγονός, όταν το ΚΚΕ, μέσα από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στις 27/4/1995, αποκάλυπτε την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο, τα οποία παρέμειναν τουλάχιστον έως το 2001. Κι όμως, ο αν. υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξαν πυρηνικά στον Άραξο μετά το 1974…

Πτυχές και λεπτομέρειες, όλα, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση, άσχετα με το τι υποστηρίζει δημοσίως, στην πραγματικότητα «παίζει με τη φωτιά», στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναδειχθεί σε «σημαιοφόρο» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή.

Το θέμα του αράξου

Το θέμα του Άραξου δεν είναι ξεκομμένο από τις συνολικότερες οικονομικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας κι όχι μόνο –κι από τα αφηγήματα της κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης». Οι εξελίξεις και με τη βάση του Άραξου συνδέονται άμεσα με την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, του Κατάκολου, του Κυπαρισσιακού κόλπου και του Ιονίου γενικότερα, συνδέονται με οτιδήποτε εξελίσσεται στην περιοχή, με την επενδυτική δραστηριότητα πολυεθνικών εταιριών (Total, Edisson, Energean, Oil & Gas) με τη συμμετοχή και ελληνικών κεφαλαίων, όπως τα ΕΛΠΕ.

Αντίστοιχα με την περιοχή μας, δίπλα στις παραχωρήσεις των υδρογονανθράκων της νότιας Κρήτης στον αμερικανικό κολοσσό Exxon Mobil «ξεφύτρωσε» και η νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης στη Σούδα και παραχώρησής της στις ΗΠΑ, συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΑΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… που βαδίζει πιστά στα χνάρια των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, υποταγής στο μεγάλο κεφάλαιο, εξυπηρετούν ευρύτερα την αστική τάξη της χώρας με βάση τα στρατηγικά της συμφέροντα, γι’ αυτό και συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ –ανεξάρτητα από το ποια αστική κυβέρνηση ποιανού αστικού κόμματος βρίσκεται στην εξουσία. Γι’ αυτό, έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή που η ευρύτερη περιοχή μας «μυρίζει μπαρούτι».

#Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες – κτηνοτρόφοι… Νέοι και νέες, λαέ της Δυτικής Αχαΐας : Είναι επικίνδυνοι οι στόχοι της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Να βάλουμε φραγμό, να μην περάσουν.