Τοπικά

Γιατί δεν εφαρμόζει το νόμο για τις 100 δόσεις η ΔΕΥΑΔ ; (video)

ΔΕΥΑ Δυμαίων , παράνομες επανασυνδέσεις , Αγώνας δρόμου της ΔΕΥΑΔ Νερό , διακοπών της ΔΕΗ , Βλάβη στη μία γεώτρηση , Πρόσκληση σε διάλογο από τη ΔΕΥΑΔ, καθαρισμός και απολύμανση των δεξαμενών ύδρευσης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μέχρι 30 δόσεις κι όχι 100 !!!

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για την ΔΕΥΑΔ και γι’ αυτό σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Συγκεντρώνοντας όλα τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πλέον πως “χαλαρά” αντιμετωπίζεται όλη η κατάσταση για το ζήτημα της ΔΕΥΑΔ, σχεδόν αδιάφορα, με τους πολίτες να πληρώνουν και πάλι “τη νύφη” .

Πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι στον “τόπο που αξίζει να ζεις” (και πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ) , με διακοπές νερού από άκρη σε άκρη του Δήμου , λόγω χρεών στη ΔΕΗ αλλά και κακοσυντήρησης των εγκαταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΔ μπορεί να “γκρινιάζει” ότι οι δημότες δεν πληρώνουν λογαριασμούς αλλά η ίδια εδώ και χρόνια είχε να εκδώσει λογαριασμούς και με αυτούς που έρχονται τώρα να αφορούν τα παρελθόντα έτη. Λογικό είναι λοιπόν αν δεν ζητάς αυτά που σου οφείλουν να μην έχεις ρευστότητα και να μην πληρώνεις τους προμηθευτές σου !

Στο μεταξύ οι “διαγραφές” οφειλών , ήταν και είναι “μόδα” όλων των δημοτικών αρχών , κάτι για το οποίο έγινε αναφορά και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Για το θέμα των 100 δόσεων

Αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο έγινε και για το θέμα ρύθμισης οφειλών σε 100 δόσεις , μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτη Κουνάβη. Αφορμή , περιστατικό που καταγγέλθηκε από δημότη που πήγε να ρυθμίσει το χρέος του.

Όπως διαπιστώθηκε και παραδέχεται και στο παρακάτω video ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Χρήστος Σκάγιας , η ΔΕΥΑΔ δεν εφαρμόζει το νόμο 4483/2017 , όπου στο άρθρο 52 ρητά αναφέρει τη δυνατότητας ρυθμίσεις οφειλών μέχρι και 100 δόσεις και φυσικά και τις σχετικές προϋποθέσεις. Μάλιστα τον νόμο ήδη εφαρμόζουν κι άλλες ΔΕΥΑ ανά τη χώρα.

Δείτε το σχετικό video