Τοπικά

Πάτρα : Σενάρια εκλογών το 2018

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Βλέπουν” εκλογές στην τοπική Νέα Δημοκρατία και γενικότερα στο κόμμα των “γαλάζιων”, μέσα στην άνοιξη του 2018.

Η εντολή που έχει δοθεί από τα κεντρικά στελέχη του κόμματος στην Αθήνα είναι ρητή και έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν αρτιότερη προετοιμασία των στελεχών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές.

Το σκεπτικό τους είναι απλό: Οι εταίροι, παρά την καλή διάθεση που έχουν δείξει τους τελευταίους μήνες προς την κυβέρνηση, θα δουν ότι τα νούμερα και οι στόχοι που θα έπρεπε να… πιαστούν από τους κυβερνώντες, δεν πιάστηκαν.

Το πλεόνασμα που ζητούσαν οι εταίροι, παρά τα γλυκά λόγια των αρχών του καλοκαιριού δεν κατέστη εφικτό. Η μη επίτευξη του στόχου θα φέρει νέους φόρους, με τους εταίρους να πιέζουν την κυβέρνηση, με την ίδια μπροστά στην καινούρια λαίλαπα που θα πρέπει να επιβάλει στον λαό, σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, να παραιτείται.

Όπως λένε, άλλωστε, δύο ήταν οι κυβερνήσεις που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την τετραετή θητεία τους στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μάλιστα σε καιρούς που ήταν πιο ευνοϊκοί από τους σημερινούς.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου δεν θα τα καταφέρει και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές. Το μόνο που λείπει για την υλοποίηση του σεναρίου τους, όπως υποστηρίζουν είναι το πρόσχημα της αποχώρησης και της φυγής.

Θα βρεθεί, όπως βρέθηκε και στην περίπτωση Σαμαρά, μέσα από τον θεσμό του πρόεδρου της Δημοκρατίας και την εκλογή του. Βλέπουν, με λίγα λόγια ένα σκηνικό αλά 2015 να επαναλαμβάνεται, με διαφορετικά πρόσωπα όμως να πρωταγωνιστούν, σε διαφορετικούς ρόλους.