Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Νερό. Το δικαιούνται όλοι οι συμπολίτες…

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Νερό. Το δικαιούνται όλοι οι συμπολίτες…

Η Κάτω Αχαγιά τις τελευταίες μέρες μένει χωρίς νερό, σε συχνά-πυκνά διαστήματα, λόγω των διακοπών που επιχειρεί ο Δήμος. Το ίδιο σημειώνεται και στα τοπικά διαμερίσματα -με διάφορες αιτιάσεις. Αποτέλεσμα, οι συμπολίτες να διαμαρτύρονται. Οι φανερά ζημιωμένοι είναι οι καταστηματάρχες εστίασης. Μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν έχουν νερό για να δουλέψουν –απαράδεκτο γεγονός σε βάρος επαγγελματιών.

Το θέμα δεν είναι απλό και μονοδιάστατο, ούτε δίνει λύση στο χρονίζον πρόβλημα της ΔΕΥΑΔ (της ανώνυμης εταιρείας του Δήμου). Ας σκεφτούν αυτοί που μεθοδεύουν την «περίεργη κατάσταση» και ταλαιπωρούν κι αυτούς που είναι συνεπείς απέναντι στο Δήμο: Όταν η οικογένεια μένει βρόμικη. Όταν ο εργάτης κι ο αγρότης γυρνούν στο σπίτι από τη δουλειά, αλλά δε μπορούν να πλυθούν γιατί δεν υπάρχει νερό, τότε κάτι σοβαρό κι επικίνδυνο συμβαίνει. Φτάσαμε το 2017 ως πολίτες τέταρτης διαλογής, να μας κόβεται το νερό –που είναι το πρώτιστο κοινωνικό αγαθό. Σε ποια ευνομούμενη «Καλλικρατική» πόλη επιτρέπεται η δημοτική αρχή να φέρεται με αυτόν το σκληρό τρόπο;

Σε όλους μας είναι γνωστό ότι η εταιρεία δεν έχει υπαλλήλους κι ως εκ τούτου δεν διαθέτει τη δυνατότητα -από χρόνια πίσω- για καταγραφή της κατανάλωσης, την τακτική είσπραξη των οφειλών και συνέτιση όσων …δεν θέλουν να πληρώσουν, ή κλέβουν το νερό για τον α ή β λόγο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, το «χρέος στη ΔΕΗ» να φτάσει –όπως γράφηκε- στο ποσόν των 1.620.000 ευρώ (σήμερα πρέπει να είναι μεγαλύτερο), λόγω της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα αντλιοστάσια !

Η δημοτική αρχή βρήκε την «εύκολη λύση» όταν η ΔΕΗ «αγρίεψε» : κόβει την παροχή κατά κοινοτικά διαμερίσματα ή μέσα στην Αχαγιά, λες και μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιλυθεί το πολύχρονο πρόβλημα.
Όμως το χειρότερο έρχεται. Η εταιρεία με την πορεία που ακολουθείται, θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην… ιδιωτικοποίηση. Προηγουμένως θ’ αναγκαστούν οι ταλαίπωροι συμπολίτες να υποστούν τα πάνδεινα. Έτσι ο Ιδιώτης θα ’ρθει ως η αναπόφευκτη λύση. Και θα μπαίνει ανενόχλητο το …μακρύ χέρι της εκμετάλλευσης στην τσέπη μας (ίδια «λύση» παραμονεύει και για τα σκουπίδια).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ : Να δοθεί λύση που να είναι σύμφωνη με τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αμέσως η δημοτική αρχή να διεκδικήσει υπαλλήλους, ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία, προκειμένου η Εταιρεία να είναι ικανή να εξυπηρετεί τους δημότες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν πάει άλλο. Δώστε τέλος στον καταστροφικό σχεδιασμό, που οδηγεί κατευθείαν στην ιδιωτικοποίηση. Ο Λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, πριν να είναι πολύ αργά.-