Τοπικά

Εμπρησμός η φωτιά στο Σανταμέρι

Βασιλικά Κτήματα , Φρίξα , φωτιά στον Άραξο Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εμπρησμός η φωτιά στο Σανταμέρι

Τα τέσσερα μέτωπα των πυρκαγιών της περασμένης Παρασκευής στη Δυτική Αχαΐα, τα οποία ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος ότι οι εμπρηστές όχι μόνο ήθελαν να κάψουν την περιοχή, αλλά να προκαλέσουν και τη διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οπως σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Σανταμερίου Χρήστος Φωτόπουλος στην «Π», έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής πέντε πυρκαγιές, εκ των οποίων οι τέσσερις σε πολύ κοντινό διάστημα. Στη μια περίπτωση η φωτιά ξεκίνησε από τα πρώτα σπίτια του χωριού και σε απόσταση μάλιστα 300 μέτρων, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε δασώδη έκταση γύρω από το χωριό.
Στο ερώτημα ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο των εμπρηστών, ο ίδιος σημειώνει ότι μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, σε κάθε περίπτωση όμως θεωρεί ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Η τελευταία πυρκαγιά σημειώθηκε την Παρασκευή στο Σανταμέρι, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το χωριό και κοντά στη Μονή της Αγίας Μαρίνας (Μαρίτσης) στο Πολύλοφο.