Τοπικά

Αφιέρωμα στο “Ρεμπέτικο” από τον Σύλλογο Αλισσαίων

συλλόγου Αλισσαίων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Αλισσαίων για την τελευταία μεγάλη εκδήλωση του καλοκαιριού, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου στο Δημοτικό σχολείο Αλισσού.

Ο πολιτιστικός μας σύλλογος σας προσκαλεί στην τελευταία μεγάλη εκδήλωση του καλοκαιριού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι Αλισσαίων 2017», την 25 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο Άνω Αλισσού και ώρα 21.00 και έτσι κλείνει με αυτή την εκδήλωση, το ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου και Νίκου Γκάτσου το καλοκαίρι 2017.

«Ρεμπέτικο» μια διασκευή του ομώνυμου έργου των Ξαρχάκου – Γκάτσου, από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας. Ένα μουσικό ταξίδι που συνοδεύεται με κείμενο και εικόνα, μια υπέροχη δουλειά, ίσως η «σημαντικότερη» των Ξαρχάκου – Γκάτσου στη δισκογραφία, παρουσιάζεται από τον ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας – Αχαΐας.

Στις αρχές της δεκαετιας του ΄80, ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης αναθέτει στον Σταύρο Ξαρχάκο την σύνθεση των τραγουδιών της ταινίας και ο συνθέτης προτείνει για στίχους το Νίκο Γκάτσο. Το εκλπηκτικό είναι ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ολοκαίνουργια ρεμπέτικα τραγούδια, που δεν ξεχωρίζουν από τα παλιά, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά το τέλος της ακμής του είδους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο δίσκος αφού ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 220.000 αντίτυπα, επανεκδόθηκε.

Συμμετέχουν οι μουσικοί :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ : μπουζούκι – τζουράς
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ : ούτι και πολίτικη λύρα
ΤΙΜΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ: κιθάρα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΦΟΥΣΙΑΣ : κανονάκι
ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ : μπουζούκι
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ : ακορντεόν
ΝΙΚΟΣ ΦΟΡΛΙΔΑΣ : κορουστά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ : τραγούδι – μπαγλαμάς
ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ : τραγούδι
Επιμέλεια κειμένων και οτπικοακουστικού υλικού : Γιάννα Τετράδη και Στάσια Διακουμίδου.
Παρουσίαση κειμένων: Κώστας Παπαγιάννης και Στάσια Διακουμίδου.

Θα είναι μια εκδήλωση γιορτή για να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς που μας στηρίξατε και συμμετείχατε όλο αυτό το καλοκαίρι με την μεγάλη σας παρουσία παντού σε όλες τις εκδηλώσεις μας .
Ακόμα πριν την έναρξη αυτού του μουσικού ταξιδιού θα παρουσιάσουμε σε όλους τους συχωριανούς του Άνω και Κάτω Αλισσού και όχι μόνο και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό, το πρώτο μεγάλο κομμάτι ιστορικών φωτογραφιών από την ζωή και τα δρώμενα των Αλισσωτών, πριν το 1960, που προορίζονται για το φωτογραφικό λεύκωμα που ετοιμάζει ο σύλλογός μας για τα χωριά μας, με την επιμέλεια και οργάνωση αυτής της μεγάλης προσπάθειας να την έχει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, καθώς και όσοι βοηθούν για αυτή την μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη που θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε στους νεώτερους μέσα από τις φωτογραφίες των πατεράδων μας, των παππούδων, κλπ, καθώς και δράσεις και εικόνες μιας άλλης εποχής των χωριών μας, στην φωτογραφία βλέπετε έναν συχωριανό μας εν έτη 1921 στο Εσκί Σεχίρ της μικράς Ασίας. Ονόματα λεπτομέρειες και χρονολογίες θα υπάρχουν κατά την διάρκεια της παρουσίας αυτού του σοβαρού ιστορικού έργου στην εκδήλωση μας την ερχόμενη Παρασκευή ώρα 21.00.

Σας περιμένουμε όλους να μάθουμε να γνωρίσουμε αλλά και να τραγουδήσουμε και να απολαύσουμε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι το ρεμπέτικο του Ξαρχάκου – Γκάτσου