Τοπικά

Χαρίτσης : Όσα ανέφερε το 5ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Χαρίτσης στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα

Μέσα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτούνται κρίσιμες υποδομές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στη συνεδρία “Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του 5ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Οπως είπε διατέθηκαν 35 εκατ. ευρώ για το σύνολο του οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πρόσθεσε:
“Εγκρίναμε 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Πατρέων για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
Προχωρούν μία σειρά έργων τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ , ενώ για πρώτη φορά έγινε αξιοποίηση του τουριστικού και πολιτιστικού κεφαλαίου στην ΔΕ με έργα άνω των 2,5 εκ. Ευρώ, στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή”.

“Αναγνωρίσουμε ότι τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία παραμένουν δύσκολα και ισχυρά όμως υπάρχουν οι προοπτικές να γυρίσουμε σελίδα και η πραγματκότητα απέχει πολύ από τα καταστροφολογικά σενάρια τα οποία προέρχονται από κύκλους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως χθες υπεγράφη η ένταξη μετατροπής των εγκαταστάσεων του ΑΣΟ στην Πάτρα σε εκθεσιακό χώρο με 7,9 εκ. Ευρώ .