Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Αρνητικές εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Λαϊκή Συσπείρωση

Το «μαύρο μέτωπο» της Κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλων κομμάτων, της ΚΕΔΕ και των ΜΜΕ, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το «μαύρο μέτωπο» συντονισμένα αντιπάλεψε τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων. Παράλληλα η ΔΑΣ ΟΤΑ καταδεικνύει και τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Προσυπογράφουμε την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ, που καλεί «τα σωματεία των δήμων, τις Επιτροπές Αγώνα των συμβασιούχων, να συνεχίσουν, άμεσα να συνεδριάσουν και μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις) να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Να αναπτύξουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες εκεί που οι δημοτικές αρχές προχωρούν σε απολύσεις ή αφήνουν τους συναδέλφους απλήρωτους». Προσθέτει δε ότι, ο αγώνας πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία, να βγει έξω από τα όρια των γκαράζ και των δημαρχείων.
Ο Αγώνας συνεχίζεται. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι δήμαρχοι μετά την ψήφιση της Τροπολογίας νομίζουν ότι τους λύθηκαν τα χέρια. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτοί θα απολύουν ή θα τους αφήνουν απλήρωτους κι εμείς θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δημάρχων να ανακαλέσουν όλες τις απολύσεις, να πληρώσουν κανονικά τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν σε μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η παράταξη της ΔΑΣ θέτει και πάλι το ζήτημα να εγγράφονται στα σωματεία και να ψηφίζουν οι συμβασιούχοι, να έχουν δύναμη και φωνή στην Ομοσπονδία. Όπως επίσης σημειώνει, «η στάση της πλειοψηφίας για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά τις βαρύγδουπες αγωνιστικές κουβέντες για τους αγώνες μαζί με τους συμβασιούχους, έκαναν καθαρό ότι οι συμβασιούχοι δεν έχουν θέση δίπλα στους μόνιμους και αορίστου, επομένως η σταθερή τους θέση απέναντι στους συμβασιούχους δείχνει πόσο υποκριτική ήταν η στάση το προηγούμενο διάστημα…»-