Τοπικά

Το νερό… νεράκι στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Προβλήματα υδροδότησης , διακοπή νερού λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Υπό την απειλή διακοπών νερού ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με το νερό. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται διακοπές νερού στο χωριό Καμενίτσα, στον Άνω και στον Κάτω Αλισσό εξαιτίας βλαβών που παρατηρούνται στο δίκτυο ύδρευσης.

Μάλιστα πριν 20 ημέρες το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο καθώς η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε προειδοποιητικές διακοπές ρεύματος λόγω χρεών με αποτέλεσμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα σχεδόν το σύνολο των χωριών της Δυτικής Αχαΐας να μένουν χωρίς νερό.

Για το θέμα της ΔΕΗ δόθηκε από τη δημοτική αρχή προσωρινή λύση (έως 30/06) μέσω διακανονισμών αλλά όχι οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με ότι αυτό συνεπάγεται για τους προσεχείς μήνες. Ενώ αναφορικά με τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης η ΔΕΥΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε τεχνικές παρεμβάσεις άμεσα.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου σ’ έναν ευαίσθητο Δήμο λόγω των καλλιεργειών και της υπερκατανάλωσης νερού.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ πρέπει να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν. Εκτός από την εξεύρεση πόρων για την εξόφληση των χρεών προς της ΔΕΗ, θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.