Τοπικά

Μαύρες σημαίες έξω από την FRIGOGLASS

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Tο πρωί της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της “Frigoglass” στην Κάτω Αχαΐα, πραγματοποίησαν απεργία μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης της επιχείρησης.

Συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, όπου ανάρτησαν μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα όπως “ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, “μολονότι προ δύο μηνών συνυπέγραψε η Διοίκηση της εταιρείας με το Σωματείο συλλογική σύμβαση που κάνει ρητή αναφορά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου” και που μιλά για “στόχο αποκατάστασης της πενθήμερης απασχόλησης με την αντίστοιχη ασφαλιστική κάλυψη.

Και η επιστολή συνεχίζει: “μετά τις απολύσεις του 2009, τη διαθεσιμότητα του ίδιου έτους, την οκτάμηνη τριήμερη εργασία το 2012, την αντίστοιχη εννεάμηνη τριήμερη εργασία το 2013, τη μείωση αποδοχών κατά 26% το 2014 με αντάλλαγμα την πλήρη απασχόληση των εργαζόμενων, φθάνουμε σήμερα να ακούμε νέες απαιτήσεις της εταιρείας για καινούργιες παραχωρήσεις των εργαζόμενων. Με τις νέες απαιτήσεις καλούμαστε να ζήσουμε για το επόμενο διάστημα με αποδοχές μειωμένες κατά 66% σε σχέση με τις αποδοχές του 2013….Καλούμε το υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα”.