Τοπικά

Δυτική Αχαΐα : Με επιτυχία η δωρεάν σπιρομέτρηση

σπιρομέτρηση
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνεργασία ΚΕΔΔΥ , ΕΔΔΥΠΠΥ

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση στις 16 Μάιου 2017  από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.) , για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  σε 33 ενδιαφερόμενους στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, από τα οποία τα 11 είναι καπνιστές. Από τους Ασθενής που ελέχθησαν 7 παρουσίασαν κάποιου βαθμού περιοριστικό σύνδρομο, 1 άτομο σπιρομετρηκή εικόνα χρόνιου βροχικού άσθματος και κανείς δεν παρουσίαζε σπιρομετρική εικόνα Χ.Α.Π. Όλοι οι υπόλοιποι εξετασθέντες είχαν σπιρομετρικές τιμές εντός φυσιολογικής διακύμανσης.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων κα. Κοκκίνη Πατρούλα δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας , η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.) έχει θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα της, την υγεία των δημοτών ,για αυτό υλοποιεί προγράμματα όπου αφορούν την πρόληψη .Σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει συχνά προσυμπτωματικούς ελέγχους στους δημότες για διάφορα νοσήματα. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων έγινε με επιτυχία ο προσυμπτωματικός έλεγχος για ανίχνευση πνευμονολογικών νοσημάτων σε καπνιστές άνω των σαράντα (40) ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία της υγείας τους.

Ο έλεγχος έγινε από την πνευμονολόγο Ιατρό κα Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη. Ευχαριστούμε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη που καθιέρωσε την προληπτική ιατρική στους Δήμους. Επίσης ευχαριστούμε όσους εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή του δωρεάν Ελέγχου  και ιδιαίτερα την  κα Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη Ιατρό Πνευμονολόγο  την  Κα. Πανά Δήμητρα Κοινωνική Λειτουργό και την Κα. Κανελλοπούλου Μαρία Νοσηλεύτρια  για την συνέπεια, την υπευθυνότητα και την προθυμία με την οποία ασκούν το έργο τους.