Τοπικά

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Μαχαίρα …

Γιώργος Αθανασόπουλος , Παναγιώτη Μαχαίρα , Θεοδώρα Παναγοπούλου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην γειτονία των Αγγέλων βρίσκεται ο Παναγιώτης Μαχαίρας σε ηλικία 74 ετών ενώ συγκινητικό είναι το αντίο του φίλου του Διονύση Γκοτσούλια καθώς και του ανιψιού του Ανδρέα Μαχαίρα, οι οποίοι εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους με αναρτήσεις.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Μαχαίρα

Διονύσης Γκοτσούλιας : Έφυγε από κοντά μας ο Τάκης ο Μαχαίρας, ένας παλιός γείτονας, καλός φίλος, καλός οικογενειάρχης, μα πάνω απ’ όλα εξαίρετος άνθρωπος. Οι αναμνήσεις πολλές, τα σπίτια μας απέναντι, φτωχικές για όλους μας οι εποχές, αλλά είμαστε μια γειτονιά αγαπημένη. Είχαμε κάτι κοινό χάθηκαν οι πατέρες μας όταν είμαστε πολύ μικροί και βιώναμε τα ίδια προβλήματα και θυμάμαι την αγαπητή κυρα Γεωργία να αγωνίζεται με πάθος και τεράστια δύναμη να αναθρέψει την οικογένειά της. Τα χρόνια πέρασαν ο Τάκης έφυγε, πρόκοψε,  αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο που μεγάλωσε και με την πρώτη ευκαιρία που έβρισκε ήταν στην Αχαγιά του, όπως του άρεσε να τονίζει. Εύχομαι αγαπητέ φίλε και γείτονα Τάκη να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, στην αγαπημένη του σύζυγο και τα παιδιά του Αντρέα και Γεωργία τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια!!

Ανδρέας Μαχαίρας : Δεύτερο μεγάλο χτύπημα, σήμερα το πρωί έφυγε αφου εδωσε την μάχη του ο Θειος μας ο Παναγιωτης ΜΑΧΑΙΡΑΣ ετών 74. Ο ΘΕΙΟΣ μας ο Τακης ο μεγαλύτερος ο λιγο πιο γκρίνιαρης… Ο Αεκτζης αλλα και οποίο αισιόδοξος Νεοδημοκρατης που γνώρισα ποτε!! Ολοι οι ΜΑΧΑΙΡΕΟΙ ανήκουμε στην παραταξη αυτη όμως μονο αυτος ακομα και σε εποχές που ολη η ελλαδα ηταν καταπράσινη ( ΠΑΣΟΚ) περίμενα να ερθει απο Αθήνα να τον ρωτήσω : Θειε τι βλεπεις και αυτος να απάντηση με σιγουριά : ΕΙΜΑΣΤΕ 5 Μονάδες μπροςτα!!!! ΑΕΚΤΖΗΣ και ΑΧΑΙΚΗ όπως και πατέρας μου και η γιαγιά μου η Γιώργος άρρωστοι και οι τρεις με τον Νεστορίδη και οταν η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς την δεκαετια του 1990 σάρωνε μας εκανε μεγαλο κάζο εμενα και του αδερφού μου. Ορφανά και φτωχά απο πολυ μικρα αφου ο παππούς μας Ανδρέας σκοτώθηκε μολις 35 χρόνων σε δυστύχημα Εν ωρα εργασίας αφου ηταν σταθμάρχης στα ΚΤΕΛ. Η γιαγιά μου γίγαντας και ΚΕΡΒΕΡΟΣ σε δυςκολα χρονια τα μεγάλωσε και τα τέσσερα με αρχές και δεμένα σαν οικογένεια. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Η ΟΛΓΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ. Ο ΘΕΙΟΣ μου δημιούργησε μια σοβαρή οικογένεια με την Θεια μου Τουλα(Παναγιωτα) και δυο παιδια τον Ανδρεα και την ΓΩΓΩ . Ειναι παππούς τεσσάρων εγγόνιων και συνταξιούχος οδηγός μεγάλων οχημάτων. Ζούσε εδω και 50 χρονια στην Αθήνα αλλα με συνεχή παρουσια στην Αχαγια για τα μπάνια του τις αγροτικές δουλειές και φυσικα να ερθει στο μαγαζι να δει παλιότερα τον γίγαντα την γιαγιά μου και τον αδερφό του και πατερα μου. Μεγαλωσαμε για πολλα χρονια ολοι μαζι σε γιορτές – χριστουγεννα – πασχα και είμασταν και ειμαστε δεμένη φαμίλια. Σημερα πονάμε ολοι ειναι το δεύτερο μεγαλο χτύπημα και θελω με ολη την αγαπη να πω κουράγιο στον πατερα μου τον θείο μου και την Θεια μου στα ξαδέρφια μου Γωγω και Ανδρεα και φυσικα στην Θεια μου Τούλα. Την περασμένη δευτερα πρόλαβα και τον ειδα έστω για λιγο . Οσο άντεξα. Ολα ισως να είχανε αλλαξει όμως τα γαλανα ματιά του ηταν τα ιδια αν και κουρασμένα και χάρηκαν οταν με είδαν χαράματα. Καλο ταξιδι Θειε μου και οταν με πιανει η απαισιοδοξία μου θα σκέφτομαι εσενα που ποτε δεν δέχτηκες οτι θα χασουμε! Παντα Νικητής . Κουράγιο σε ολους μας .

Η ομάδα του westcity.gr εύχεται θερμά συλλυπητήρια