Τοπικά

Ο Εμπορικός σύλλογος Δύμης προτείνει κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή

θερινές εκπτώσεις , εμπορικός Σύλλογος Δύμης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εν όψει του νέου Μνημονίου και της αναμόχλευσης…

…της απελευθέρωσης και των 52 Κυριακών τον χρόνο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά αντίθετη στο άνοιγμα των επιχειρήσεων και δη των εμπορικών καταστημάτων. Εναλλακτικά, στηρίζει και προτείνει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 3 Κυριακές τον χρόνο: 1 πριν από τα Χριστούγεννα, 1 πριν από την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή των Βαΐων.

Η Απόφαση 100/2017 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζει ότι, η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι απόφαση αντισυνταγματική και καταστρατηγεί τα δικαιώματα των μικρών εμπόρων, των μικρών επαγγελματιών αλλά και των εμπορουπαλλήλων και τους στερεί τον χρόνο από την οικογένειά τους και από την ανάπαυλα της Κυριακής η οποία έχει διαμορφωθεί παραδοσιακά στην Ελλάδα να σχετίζεται με τη χριστιανική θρησκεία.

Η ΟΕΣΠ&ΝΔΕ εμμένει στην υπεράσπιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους και τη δημιουργία ενός υγιούς ανταγωνισμού.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί για το συγκεκριμένο θέμα, θα μας βρει αντίθετους, ενωμένους και αγωνιζόμενους έτσι ώστε να μην αφήσουμε κανέναν να οδηγήσει σε αφανισμό τη μικρομεσαία επιχείρηση.