Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Να τιμηθεί η 9 Μαΐου του 1945 που ελευθέρωσε τους Λαούς

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, γιορτάζεται η 9 Μάη 1945. Η ιστορική στιγμή που σήμανε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Τότε που ολοκληρώθηκε η συντριβή του ιμπεριαλιστικού άξονα : χιτλερικής Γερμανίας – Ιαπωνίας και Ιταλίας, που μάτωσε την Υφήλιο. Οι νεκροί στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου έφτασαν τα 50 εκατ. νεκρούς (20 εκατ. οι νεκροί σοβιετικοί πολίτες), κάτι που δεν πρέπει να λησμονείται και να μεταδίδεται στις νεότερες γενιές, για ν’ αποτραπεί η επανάληψη του ολέθρου. Οι Έλληνες δεν πρέπει να σβήσουν από τη μνήμη όσα πέρασαν οι γενιές που πλήρωσαν με το αίμα και τα δάκρυά τους τη βαρβαρότητα των κατακτητών. Η Θυσία τους δεν έχει αποζημιωθεί έμπρακτα μέχρι σήμερα…

Αυτή η Μέρα – πρέπει να το εντοπίσουμε – εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια από τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους να εξαλειφθεί από τη συλλογική μνήμη και τη θέση της να πάρει η ψευδεπίγραφη «Ημέρα της Ευρώπης». Επιδιώκουν να λησμονηθεί ο αποφασιστικός ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν ο πρωταγωνιστής στο γονάτισμα της ναζιστικής Γερμανίας, και στη συνέχεια στην απόσπαση από τον καπιταλισμό ευρωπαϊκών κι ασιατικών λαών για να οικοδομηθεί ο Σοσιαλισμός, να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Προσοχή : Μετά τη «νίκη» της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες (1989-1991) ξεκίνησε μια πιο συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια, να ξαναγραφεί η Ιστορία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το ψέμα, η διαστρέβλωση στοιχείων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στην υπηρεσία της αναθεώρησης της ιστορίας και το σβήσιμο της αλήθειας εργάζονται επ’ αμοιβή καθηγητικά επιτελεία και «ιστοριοδίφες» οι οποίοι αλληλο-αντιγράφονται. Αποσιωπάται το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ κατέβαλε μεγάλες και πολύχρονες προσπάθειες για να αποσοβηθεί η πολεμική έκρηξη, ότι ακολουθούσε με συνέπεια πολιτική Ειρήνης, επειδή μόνο με αυτή είχε συμφέρον για να οικοδομηθεί η Σοσιαλιστική Κοινωνία.

Η μεγάλη αλήθεια. Οι πόλεμοι γίνονται επειδή υπάρχει η εκμετάλλευση των φτωχών τάξεων, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις για το μοίρασμα των αγορών , για τη «διέξοδο» από τις οικονομικές κρίσεις του συστήματος μέσα από τη χειρότερη μορφή καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων, τον Πόλεμο.