Τοπικά

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον καταυλισμό της Πισωσυκιάς από το Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Από τον Δεκέμβριο του 2016 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με απώτερο στόχο την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών Ρομά που διαβιώνουν στον καταυλισμό της Πισωσυκιάς.

Με την καθοδήγηση και την εποπτεία της Συντονίστριας Δ/ντριας του Κ.Υγείας κας Δελή, η Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ κατέγραψε τα παιδίά και τους εμβολιασμούς τους. Παράλληλα συνέταξε έκθεση αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού την οποία μαζί με τις προτάσεις της υπέβαλλε στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και στην 6η Υ.Π.Ε.

Σε πρώτη φάση με σκοπό την επίτευξη ανοσιακής προστασίας των παιδιών και την δημιουργία τείχους ανοσίας στην κοινότητα έναντι του ιού της Ηπατίτιδας Β προγραμματίσθηκε ο εμβολιασμός όλων των παιδιών με το αντίστοιχο εμβόλιο.
Ο απαραίτητος αριθμός εμβολίων για την ολοκλήρωση του σχήματος εμβολιασμού χορηγήθηκε από την Διεύθυνση Υγείας Πατρών.

Στις 10/04/2017 η παιδίατρος κα Δελή με την κινητή μονάδα της Δ/νσης Υγείας (τον γιατρό δημόσιας υγείας κο Γ.Αγγελίδη και την επισκέπτρια υγείας κα Όλγα Πολυχρονοπούλου) και την συνδρομή του κοινωνικού τομέα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ,(την νοσηλεύτρια κα Μ.Κανελλοπούλου και τον διαμεσολαβητή των Ρομά κο Κ.Μπασιλάρη) επισκέφτηκαν τον χώρο του καταυλισμού.

Εξετάσθηκαν τα παιδιά και έγινε η πρώτη δόση εμβολίων της Ηπατίτιδας Β.
Το προγραμμα εμβολιασμού έναντι της Ηπατίτιδας Β αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτωβριο του 2017 ενώ καταβάλονται προσπάθειες για την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών έναντι και άλλων ασθενειών.