Τοπικά

ΑΚΙΔΑ : Κάλεσμα προς τους Δημότες της Δυτικής Αχαΐας για το μείζον ζήτημα της ΔΕΥΑΔ

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η χρεοκοπία της ΔΕΥΑ είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κάλεσμα της ΑΚΙΔΑ προς τους Δημότες της Δυτικής Αχαΐας.  Οι εκ περιτροπής διακοπές νερού σε αντλιοστάσια του Δήμου μας εξ αιτίας οφειλών στη ΔΕΗ από την ΔΕΥΑ, το πρόβλημα υδροδότησης στο Λάππα και σε αλλά δημοτικά διαμερίσματα λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο, η συζήτηση για την υποδοχή βυτίων βοθρολυμάτων στο βιολογικό καθαρισμό την στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για την μη σωστή λειτουργία του βιολογικού στην Κάτω Αχαΐα, είναι γεγονότα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , πάνω απ όλα το νερό είναι αγαθό,ως τέτοιο πρέπει να διαχειρίζεται και είναι καθήκον μας να υπενθυμίσουμε τα εξής:

1. Η Δημοτική αρχή όταν όρισε νέα διοίκηση στη ΔΕΥΑ μετά τις δημοτικές εκλογές, επέλεξε να ορίζει μια στενά παραταξιακή διοίκηση, αποκλείοντας έτσι την δυνατότητα η ΔΕΥΑ να αποκτήσει διοίκηση που θα είχε ως μέλη της επιστήμονες και στελέχη ικανά να κάνουν τη διοίκηση βιώσιμη και σύγχρονη. Παράλληλα επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να λαμβάνουμε τις προσκλήσεις των συνεδριάσεων του ΔΣ προκειμένου να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του ΔΣ και ακόμα και σήμερα η διοίκηση της ΔΕΥΑ απαξιώνει το αίτημά μας.

2. Εδώ και καιρό, υπάρχει αίτημα από όλες τις παρατάξεις να γίνει συζήτηση για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ στο δημοτικό συμβούλιο και το αίτημα αυτό απαξιώνεται. Αποκορύφωμα είναι η συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ στο δημοτικό συμβούλιο στις 21/9/2016 να αναβληθεί προκειμένου να γίνει διαβούλευση. Ως παράταξη καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στις 26/09/2016 δημόσια για την τιμολογιακή πολιτική. Η δημοτική αρχή, αθετώντας την δέσμευσή της στο δημοτικό συμβούλιο δεν συγκάλεσε ποτέ, αυτή τη διαβούλευση.

3. Την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, η διοίκηση της ΔΕΥΑ ξεκίνησε διακοπές παροχών σε οφειλέτες και κάτω από την κατακραυγή των δημοτών, μετά από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να τις σταματήσει. Όμως, ακόμα να καθορίσει την τιμολογιακή πολιτική αλλά και κανόνες στους διακανονισμούς των οφειλών οι οποίοι θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. και θα διευκολύνουν ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενείς δημότες, στην αποπληρωμή των οφειλών τους με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.

4. Στην κοινοποίηση των λογαριασμών, επικρατεί το απόλυτο χάος, με δημοτικά διαμερίσματα οι λογαριασμοί να μην έχουν εκδοθεί για χρόνια, αλλά και σε αλλά οι λογαριασμοί να εκδίδονται έναντι. Την ίδια στιγμή παρά τις συχνές καταγγελίες δημοτών και συλλόγων για την ποιότητα του νερού, δεν κοινοποιείται καμιά μέτρηση .

5. Υπάρχουν εργαζόμενοι και προμηθευτές της ΔΕΥΑ που για μήνες και χρόνια, παραμένουν απλήρωτοι. Κανείς δεν γνωρίζει το εργασιακό καθεστώς απασχολούμενων στη ΔΕΥΑ.

6. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι σε υπολειτουργία και την ίδια στιγμή, σχεδιάζεται η επιβάρυνσή του με βυτιοφόρα βοθρολυμάτων από άλλες περιοχές ,εκτός του δήμου μας. Τις τελευταίες ημέρες, προβάλλεται η σύνδεση της αποχέτευσης των Λουσικών ,Χαϊκαλίου και Περιστέρας, με τον βιολογικό της ΒΙΠΕ, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας αυτών των λημμάτων από το βιολογικό της ΒΙΠΕ και με κίνδυνο τα λήμματα αυτά να καταλήγουν στον Πατραϊκό ακατέργαστα.

7. Οι συχνές διακοπές νερού στο Λάππα και σε άλλα διαμερίσματα, προμηνύουν ένα πολύ άσχημο καλοκαίρι.

8. Η λειτουργία του φράγματος Πείρου -Παράπειρου και η επέκταση του φράγματος Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα, θα λύσουν το πρόβλημα υδροδότησης της Δυτικής Αχαΐας.Ένα μέτωπο διεκδίκησης όλων των παρατάξεων του Δήμου μαζί με τους δημότες αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για να γίνουν πραγματικότητα. Αντίθετα η δημοτική αρχή αρκείται μόνο να κάνει εθιμοτυπικές επισκέψεις στα υπουργεία.

Δημότες της Δυτικής Αχαΐας,

Η ΔΕΥΑ είναι μια επιχείρηση που ανήκει σε εσάς. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την διαχειρίζεται με τρόπο που βλάπτονται τα συμφέροντα των δημοτών, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να φορτώσει στις πλάτες σας, την δική του κακοδιαχείριση. Το νερό είναι αγαθό που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το διαχειριζόμαστε ώστε να το απολαμβάνουν όλοι οι δημότες. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας αφαιρέσει αυτό το αγαθό.