Τοπικά

Παναγιώτης Κουνάβης : Η απλή αναλογική είναι ο δρόμος…

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΕΝ όψη αλλαγών στον “Καλλικράτη”

Με αφορμή τις αλλαγές που ετοιμάζονται στον “Καλλικράτης” ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κουνάβης σχολιάζει , δίνοντας έμφαση πως η απλή αναλογική ειναι ο δρόμος προς της Δημοκρατία.

Αναλυτικά αναφέρει : 

Οι δήμοι με τα μνημόνια σήμερα είναι οικονομικά νεκροί. Οι πόροι στους ΟΤΑ μειώθηκαν 70% τον καιρό των μνημονίων και δεν ξέρουμε που θα φτάσει αυτό, συν το ότι πάνω από όλα υπάρχει και το παρατηρητήριο που βάζει φραγμούς, ιδιαιτέρα στην κοινωνική πολιτική των δήμων.

Τα ζητήματα της διαφάνειας και της τοπικής διαπλοκής έμειναν στο απυρόβλητο όλα αυτά τα χρόνια.

Ο “Καλλικράτης”, ενώ φόρτωσε ένα κάρο αρμοδιότητες στους δήμους, αποξένωσε τα τοπικά διαμερίσματα και τις πρώην κοινότητες. Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ( ουσιαστικές λαϊκές συνελεύσεις, κατάρτιση συμμετοχικών προϋπολογισμών από τα κάτω κ.α.) είναι έξω από τη λειτουργία του.

Η απλή αναλογική ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ με τα παραπάνω, είναι η ουσιαστική έκφραση της ψήφου των δημοτών και αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή και έλεγχο. Μην ξεχνάμε περιπτώσεις με δημοτικές αρχές, όπου την πρώτη Κυριακή πήραν ποσοστά 20 και κάτι τις % αλλά τη δεύτερη το 65% των εδρών του δημοτικού συμβουλίου! Αυτό μόνο δημοκρατία δεν είναι.

Αν πραγματικά θέλουμε να ξεφύγουμε, ως κοινωνία από την εποχή του “σατράπη δήμαρχου” και των πλειοψηφιών του “έτσι μου αρέσει” η απλή αναλογική είναι ο δρόμος. Είναι και ο συνδετικός κρίκος της επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.