Αθλητισμός

Στον απόηχο του 40ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας

40ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στις 24 Μαρτίου 2017 ο  Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων ένωσε τις δυνάμεις του

ΟΤΑΔ ,  Γ.Σ. Δύμης και Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών ήταν οι συνδιοργανωτές του 40ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας προς τιμήν του ποδηλάτη Κανέλλου Κανελλόπουλου στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Eλλάδας και των Δήμων Πατρέων και Καλαβρύτων για την Εθνική Επέτειο της «25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821».

O Γύρος άρχισε με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης «Κανέλλος Κανελλόπουλους» Άραξος (Τείχος Δυμαίων) – Λάππα αποστάσεως 11 ΚΜ στις κατηγορίες  Γυναικών, Ανδρών, Εφήβων, οι συμμετοχές των οποίων έφτασαν τις 276.  Οι αθλητές και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στην μοναδική ίσως προϊστορική ακρόπολη της Δυτικής Αχαΐας και να θαυμάσουν ένα οικοσύστημα απαράμιλλης αισθητικής και οικολογικής σημασίας δάσος, αυτό της Στροφυλιάς.

Οι τρεις πρώτοι νικητές στο Α.Τ. Χρονομέτρου ανδρών και γυναικών είναι οι κάτωθι:

Σταυρακάκης Γεώργιος, του συλλόγου ΠΟΧ Ταλώς, με επίδοση 0:13:45
Σούλιος Ζήσης, του συλλόγου Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας, με επίδοση  0:14:00
Αχτύπης Αντώνιος, του συλλόγου Π.Ο. Πατρών, με επίδοση 0:14:07

Τζάβαρη Ελένη-Μιχαλίτσα, του συλλόγου Π.Σ. Ρόδου Μεσόγειος, με επίδοση 0:15:06
Ζώγλη Άννα Μαρία, του συλλόγου Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας, με επίδοση 0:15:58
Μοσχόβη Χαρίκλεια, του συλλόγου Α.Ε.Κ. Αθηνών, Εκ. 0:01 με επίδοση 0:18:20

Μετά το πέρας των αγώνων και στο τείχος Δυμαίων  πραγματοποιήθηκαν απονομές από τον Πρόεδρο του Ο.Τ.Α.Δ κ. Ξενοφώντα Μπαχρά, και τον Πρόεδρο του  Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ. Πολίτη Σπύρο .

Ο Πρόεδρος του Ο.Τ.Α.Δ. κ Ξενοφών Μπαχράς  σ’ ένα σύντομο χαιρετισμό, αφού ευχαρίστησε τους αθλητές για την συμμετοχή τους στον αγώνα επισήμανε ότι ο Ποδηλατικός «Γύρος Θυσίας» είναι ένας αγώνας που ξεκίνησε το 2012 και λόγω της άριστης συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών κ. Διαμαντόπουλο Βασίλη και τον Πρόεδρο του Γ.Σ. Δύμη κ. Λιακόπουλο Θεόδωρο, τον κάναμε θεσμό για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς είναι η 6η φορά που πραγματοποιείται.

Ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα καθώς επίσης και τους ιδιόκτητες του ξενοδοχείο Niforeika Beach κ. Γιώργο και Αναστάσιο Ανδρικόπουλο, οι οποίοι ενώ δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για δύο μόνο ημέρες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά ο Ποδηλατικός Γύρος.

Τέλος ανέφερε ότι αυτή τη χρονιά είχαν σύμμαχο τον καλό καιρό πράγμα που δεν είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια και  ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία στον αγώνα της 25ης Μαρτίου ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 25/3/2017 οι αθλητές συνέχισαν με τον κλασικό πλέον αγώνα αντοχής που άρχισε στις 09:15 π.μ. στο Μόλο Αγ. Νικολάου και τερμάτισε στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν  προς την τιμήν των ηρώων του 1821