Τοπικά

Κουνάβης : όποιος ισχυρίζεται ότι εκμεταλλεύομαι το περιστατικό της φωτιάς για φθηνή αντιπολίτευση ,θέλει να συγκαλύψει ευθύνες

για την Νότια χάραξη , Γελάνε και οι πέτρες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνέχεια στις δηλώσεις για την πυρκαγιά στο σπίτι στα Βεσκουκέικα

Με δήλωση επανέρχεται ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης. αναλυτικά αναφέρει :

Για να τελειώνουμε με τα περί “εκμετάλλευσης” ,” φθηνής αντιπολίτευσης” και με ” τα εκ τω υστέρων τα λέτε”, σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στα Βεσκουκέικα :

1. Κάθε χρόνο ο Δήμος αποδέχεται τα χρήματα από την κεντρική κυβέρνηση για πυροπροστασία. Ο δήμος μας όμως καθυστερημένα και προς το τέλος της αντιπυρικής προστασίας το φθινόπωρο, αποφάσισε να “μοιράσει” χρήματα για έργα αντιπυρικά που ακόμα δεν έχουν υπογραφθεί συμβάσεις , με “μελέτες” οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά και δυστυχώς, χωρίς ούτε ένα ευρώ από αυτά τα χρήματα να έχει διατεθεί για κρουνούς μέσα πυρόσβεσης κλπ την στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη στις τοπικές κοινότητες.

Αυτός ο τρόπος διαχείρισης καταψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση, γιατί αν πραγματικά ήθελαν να διαθέσουν ουσιαστικά έστω και τα λίγα χρήματα που δίνει πολιτεία, θα παρουσίαζαν σχέδιο ολοκληρωμένο .Δεν το έπραξαν όπως και δεν το πράττουν κάθε χρόνο. Οφείλει επίσης ο τοπικός πρόεδρος να διεκδικήσει μέσα τέτοια για την τοπική κοινότητα και αυτό μπορεί να το πράξει εγγράφως αφού τα γραπτά μένουν σε αυτό τον τόπο.

2. Σχετικά με τους κρουνούς: Ο κρουνός στα Βεσκουκείκα δεν έχει την δυνατότητα να παρέχει νερό διότι απλά δεν είναι συνδεδεμένος νέο δίκτυο ύδρευσης έργο το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική περίοδο(2013)!!! Άλλοι ήταν τότε αντιπολίτευση και δεν κατήγγειλαν τις όποιες τεχνικές ατέλειες του έργου αυτού, αλλά και οι ίδιοι είναι σήμερα συμπολίτευση και δεν έχουν αποπερατώσει πλήρως το έργο !! Σε πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο 19/12/2016,είχα επισημάνει (αντίγραφο από το επίσημο πρακτικό της απόφασης με ΑΔΑ 7ΒΜΔΩ9Ν-Δ54 ,για αναζήτηση στη διαύγεια):

“Καλείται το Δημοτικό συμβούλιο να παραλάβει ένα έργο το οποίο έγινε με λάθος μελέτη καθώς δεν μπόρεσε να λειτουργήσει για τον σκοπό που κατασκευάστηκε .Θα έπρεπε δε να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις για να ξέρουμε τι αποτέλεσμα τελικά θα έχουμε. Για τους λόγους αυτούς ψηφίζω παρόν”. Δυστυχώς πολύ πριν το ατυχές συμβάν επιβεβαιώθηκα και οι συνδέσεις δεν έγιναν και το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Οποίος λοιπόν ισχυρίζεται ότι εκμεταλλεύομαι το περιστατικό της φωτιάς για φθηνή αντιπολίτευση ,θέλει να συγκαλύψει ευθύνες !!

3. Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου φυσικών καταστροφών η οποία έγινε για να αποτιμηθεί η καλοκαιρινή περίοδος και να προγραμματιστεί η χειμερινή όπου συμμετείχα ως επικεφαλής παράταξης ερωτηθείς ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την πυροπροστασία, από εμένα προσωπικά, αν στα δημοτικά διαμερίσματα έχει γίνει έλεγχος σε κρουνούς ,κάτι που και οι εθελοντές, αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες επισημάνουν συνεχώς, απήντησε ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο λειτουργίας και ετοιμότητας.

Επειδή λοιπόν αυτά έχουν ειπωθεί και έχουν καταγραφεί καιρό πριν τη φωτιά στα Βεσκουκέικα , καλώ στην επόμενη ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να δοθούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας για το τι δεν πήγε καλά ως προς την πυρασφάλεια στο συγκεκριμένο περιστατικό.