Τοπικά

Πατρών Πύργου : Δημοπρατείται το 4ο & 5ο τμήμα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Θέμα ημερών είναι για τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη….

η δημοπράτηση του 4ου και 5ου τμήματος του οδικού άξονα της εθνικής οδού Πατρών Πύργου , αφού στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ιόνια Οδό σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι:

«Tα δύο αυτά τμήματα θα δημοπρατηθούν με το νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα. Mόλις ολοκληρωθούν οι δυο αυτές δημοπρατήσεις, θα μπορεί να ολοκληρωθεί η μελέτη ως το τέλος και να παραδοθεί ο φάκελος του μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον Απρίλιο του 2017 θα υπάρχουν συμβάσεις και για τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Θα παρακαλούσα πολύ όσους διαχρονικά κόπτονταν για το πώς αυτό το έργο θα γίνει, αλλά πήγαιναν με τα νερά όσων έβγαλαν αυτό το έργο από τη συγκεκριμένη παραχώρηση, να ηρεμήσουν λιγάκι και να προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή του και όχι να κάνουν διάφορα επικοινωνιακά σόου. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρκετά αργότερα».

ΝΟΤΙΑ ΧΑΡΑΞΗ

Όσον αφορά στη νότια χάραξη του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, ο υπουργός επανέλαβε πως:

«H αρμόδια υπηρεσία θα μας παραδώσει τη μελέτη που έχει γίνει, θα ακολουθήσει νέα διαβούλευση με τα κινήματα και τις τοπικές κοινωνίες και στην συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις».