Τοπικά

Νέο απορριμματοφόρο για το Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η  Δυτική  Αχαΐα  ανανεώνει το στόλο των απορριμματοφόρων  της

Σε τροχιά συνολικής αναβάθμισης του «στόλου» των οχημάτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από τους εκπεμπόμενους ρύπους, όπως και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, βρίσκεται ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας .

«Η Δυτική Αχαΐα παραλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα. Το  νέο  αντιρρυπαντικό όχημα καταναλώνει 50% λιγότερα καύσιμα από τα παλαιότερα συμβατικά, εκπέμπει τους λιγότερους ρύπους, είναι αθόρυβο και δεν προκαλεί οχλήσεις στις γειτονιές, ενώ η τεχνολογία κατασκευής του, αυτόματο, εξασφαλίζει δραστική μείωση των βλαβών. Έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 12 τόνους σύμμικτα απορρίμματα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των συνοδών – εργατών καθαριότητας.

Επιπλέον το κόστος του οχήματος το οποίο προσεγγίζει τις 150.000, 00 ευρώ καλύφθηκε από ιδίους πόρους μέσα σε μια  εποχή οικονομικής ασφυξίας»  τονίζει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει λέγοντας «Στόχος μας  είναι  να συνεχίσουμε την ανανέωση του στόλου μας και με επίμονο αγώνα να πείσουμε τους εργαζόμενους που στελεχώνουν την υπηρεσία καθαριότητας ότι τα νέα οχήματα εξασφαλίζουν  ευκολότερη, γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων, διευκολύνοντας τους. Όμως χρειάζεται από τους ίδιους να τα προσέχουν και να τα συντηρούν όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές. Άλλωστε αγορές τέτοιου μεγέθους δεν είναι εύκολο να γίνονται  αυτές τις εποχές. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε »

 «Με την ένταξη του νέου απορριμματοφόρου στο στόλο μας επιτυγχάνεται εκτός των άλλων η σημαντική μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας » αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Δ.Ε. Μόβρης  κ. Γεώργιος Παλαιολόγος.