Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: Σχετικά με τις διακοπές παροχών ύδρευσης της ΔΕΥΑ

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τοποθέτηση της Δημοτικής Παράταξης ΑΚΙΔΑ σχετικά με τις διακοπές παροχών ύδρευσης της ΔΕΥΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Η ΔΕΥΑ το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ( 04/25-08-2016) και η οποία αφορά τη διακοπή παροχών ύδρευσης στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας εξ αιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η συγκεκριμένη απόφαση όπως επανειλημμένα η παράταξή μας έχει τονίσει, αντιμετωπίζει την πλειοψηφία των δημοτών που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΥΑ ως “μπαχτατζήδες”. Μάλιστα πολλές φορές στην εκφορά του λόγου της δημοτικής αρχής, χρησιμοποιείται η φράση: “αυτοί που είναι στο κίνημα δεν πληρώνω”!! Σε μια εποχή που η κοινωνία επιβαρύνεται με αντιλαϊκούς φόρους κατ’ εξακολούθηση και η χώρα κατέχει τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας, το να πιστεύουν κάποιοι όπως αναφέρει και η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΥΑ, ότι υπάρχει: ” άρνηση από το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών στο να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τη υπηρεσίας”, δείχνει το λιγότερο, αδυναμία κατανόησης για το τι συμβαίνει μετά από εφαρμογή 3 μνημονίων στη χώρα.

Οι δημότες που βρίσκονται σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, καμία σχέση δεν έχουν με εκείνους που και πριν τη κρίση δεν πλήρωναν και δεν πληρώνουν και τώρα,γνωστοί χρόνια στην κατάσταση οφειλετών της ΔΕΥΑ.

Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΥΑ:

1. Να προχωρήσει σε αναστολή της απόφασης για την διακοπή παροχών ύδρευσης, ΤΩΡΑ. Θεωρούμε απάνθρωπη τη διακοπή πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό (και μάλιστα μέσα σε περίοδο εορτών και ακραίων καιρικών συνθηκών), σε δημότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν άμεσα, το εξωφρενικό γι αυτούς ποσό του 30% της οφειλής τους.

2. Η απαίτηση για άμεση καταβολή του 30% της οφειλής είναι αντιλαϊκή και κανένα θεματικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έχει. Για μια ακόμα φορά καλούμε τη ΔΕΥΑ να αφουγκραστεί τα προβλήματα των δημοτών και να επανεξετάσει τον τρόπο είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με τρόπο που θα δίνει τη δυνατότητα τους οικονομικά ασθενείς δημότες να τις ρυθμίσουν. Για αυτό, μόνο ένας τρόπος υπάρχει όπως έχουμε τονίσει και προτείνει: Ρύθμιση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους οικονομικά αδύναμους, με κανόνες διαφάνειας και ισοπολιτείας.Aυτό συμβαίνει σε πάρα πολλούς δήμους στη χώρα.

3. Άμεσα να υλοποιηθεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου,η οποία δεν υλοποιείται με ευθύνη της Δημοτικής αρχής και αφορά την διαβούλευση της τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ.