Τοπικά

Bake Sale …απο του μαθητές του 1ου Δημοτικου Κ. Αχαΐας

Bake Sale
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Bake Sale οργάνωσαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Κ. Αχαΐας

Αντί για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και κάρτες στα τελευταία τρία μαθήματα των Αγγλικών, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου μας δέχθηκαν την πρόταση-πρόκληση από την καθηγήτριά τους κα Μαρία Αδαμοπούλου να οργανώσουν ένα Bake Sale για τους μαθητές όλου του Σχολείου.

Χρειάστηκαν μόνο 3 ώρες για να αποφασίσουν τι θα μαγείρευε ο καθένας τους, πόσο θα κοστολογούσαν τα είδη τους και σε ποιο φιλανθρωπικό σωματείο θα έδιναν το ποσό.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη !!!!

όσα χρήματα μάζευαν, θα δωρίζονταν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο Άσυλο Αναπήρων Παιδιών «Κιβωτός της Αγάπης» ενώ παράλληλα, και για τρεις μέρες (από Δευτέρα 19/12 έως και Τετάρτη 21/12), οι μαθητές όλων των τάξεων θα συγκέντρωναν είδη ρουχισμού, παπούτσια, παιχνίδια και βιβλία τα οποία θα έδιναν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φωτεινό Αστέρι».

Ενημερώθηκαν ο Διευθυντής κος Στέφανος Στεφανόπουλος και ο Σύλλογος Διδασκόντων που -αμέσως και με ιδιαίτερη θέρμη- όχι μόνο αποδέχτηκαν την ιδέα αλλά συνέβαλαν με συνεχείς ενημερώσεις να υπενθυμίζουν τις δύο δράσεις στους μικρότερους μαθητές και στους γονείς του Σχολείου μας.

Την Τετάρτη 21/12/16, από νωρίς το πρωί οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης έστησαν τους ‘πάγκους’ τους και τους γέμισαν με λογής λογής γλυκές και αλμυρές σπιτικές νοστιμιές. Οι συμμαθητές τους αγκάλιασαν πραγματικά αυτήν τους την πρωτοβουλία και στο τελευταίο διάλειμμα, οι πάγκοι είχαν αδειάσει και τα παιδιά είχαν μαζέψει το ποσό των 398,40 ευρώ! Οι μαθητές του Ε1, συγκινημένοι από την πράξη των μεγαλύτερων συμμαθητών τους, αποφάσισαν να δωρίσουν και αυτοί τον κουμπαρά της τάξης τους για τον ίδιο σκοπό οπότε μαζεύτηκε το ποσό των 409 ευρώ!

Σήμερα, Πέμπτη 22/12/2016 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας άτομα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘ Φωτεινό Αστέρι‘ οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τα παιδιά για την γενναιοδωρία τους και την απλόχερη προσφορά τους, τους μίλησαν για το έργο του Σωματείου και τους μοίρασαν φυλλάδια.

Οι μαθητές μας έχοντας αυτή την δια ζώσης συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου κατάλαβαν πραγματικά το νόημα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και ήδη άρχισαν να σκέπτονται την επόμενη δράση τους!