Τοπικά

Τοποθέτηση Ι. Φωτήλα για τις τροπολογίες Παππά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στις παλινωδίες της κυβέρνησης όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας, στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση της κύρωσης συμφωνίας του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κ. Φωτήλας ζήτησε επιτακτικά την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου Παππά προκειμένου να αποδοθούν πλήρως οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ.

Σε περίπτωση μόνο αναστολής των διατάξεων, ο βουλευτής επισήμανε το αδιέξοδο που θα υπάρξει σε ενδεχόμενη μη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ με τον Υπουργό για τον αριθμό των καναλιών.

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε εκ νέου ότι «προκειμένου να καταφέρει να βγει η χώρα από το βούρκο που συνεχίζει να την οδηγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χρειαστεί μία τιτάνια προσπάθεια από μια ευρεία συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας:

Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις στα κοινοβουλευτικά δεδομένα.
Αντί ο κ. Παππάς να έχει ήδη παραιτηθεί, ανερυθρίαστα έρχεται στη βουλή και μας ζητάει και τα ρέστα!
Αντί να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, προσπαθεί εκ νέου κουτοπόνηρα να μην καταργήσει τις αντισυνταγματικές διατάξεις!

Αντί η κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις που έκανε και τη λάσπη που πέταξε σε πρόσωπα και θεσμούς επί ένα και πλέον χρόνο, επιτίθεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς στους δικαστές.
Αντί, τέλος, να προτείνει πρόσωπα που θα σηματοδοτούσαν συναίνεση, πρότεινε αρχικά τον κ. Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ!!!

Και καλά, λογικό είναι ο κ. Καμμένος να υμνήσει την υποψηφιότητα αυτή, ίδια χνώτα έχουν. Εσείς όμως συνάδελφοι της αριστεράς, που μας «είχατε πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος» όπως λέει και ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Ζουράρις, με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ντραπήκατε να εκθειάζετε τον πολιτικό που χάιδεψε τη Χρυσή Αυγή και χαρακτηρίστηκε ως ο Υπουργός της «ζαρντινιέρας»; Τι εξευτελισμός ήταν αυτός;

Όμως ως εδώ τα παιχνίδια με τους θεσμούς!!!

Αν η κυβέρνηση πραγματικά ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, θα πρέπει να κάνει το προφανές: να «καταργήσει» και όχι να «αναστείλει» τις αντισυνταγματικές διατάξεις του Νόμου Παππά. Τα πρόσωπα έπονται.

Δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Βουλής ότι δε θα εφαρμοστεί ο νόμος. Η «μπέσα» δεν αποτελεί καταργητικό λόγο της νομοθεσίας, το ξέρετε και το ξέρω.

Άλλωστε τα λεγόμενα του κ. Υπουργού πριν από λίγο από αυτό εδώ το βήμα, επιβεβαιώνουν τις υποψίες μου.
Το θετικό βήμα που έγινε από την κυβέρνηση – και αποτελεί παραδοχή της ήττας της- και που προβλέπει τη «σύμφωνη» γνώμη του ΕΣΡ για το διαγωνισμό και τον αριθμό των αδειών δεν αρκεί. Μετά μάλιστα και την τοποθέτησή σας κ. Υπουργέ, ενισχύθηκε η πεποίθησή μου ότι υποκρύπτονται άλλες επιδιώξεις και εξηγώ γιατί.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στη σύγκλιση του ΕΣΡ ή αν δεν είναι «σύμφωνη» η γνώμη του με αυτή του Υπουργού όσον αφορά στον αριθμό των αδειών, θα υπερισχύει η γνώμη του ΕΣΡ ή θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Παππά η ασυμφωνία αυτή για να επιστρέψουμε και πάλι στην εξουσία του να καθορίζει τα ζητήματα των αδειών κατά τρόπο αυθαίρετο και αντισυνταγματικό; Ή θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο άρα σε ακινησία;
Είναι απαραίτητη λοιπόν η κατάργηση και όχι η αναστολή του 2Α.

Είναι απαραίτητη η πλήρης απόδοση των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ που περιγράφονται στο άρθρο 2 παρ. 4 όσον αφορά στον αριθμό των αδειών και όχι απλώς η «σύμφωνη» γνώμη του! Αποτυπώστε το ξεκάθαρα στην τροπολογία!

Ολοκληρώνοντας λέγω τούτο: Είναι γνωστές, εδώ και πολύ καιρό, οι απόψεις μου για την καταστροφή που φέρνει η παρούσα κυβέρνηση. Θα χρειαστεί μία τιτάνια προσπάθεια από μια ευρεία συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου να καταφέρει να βγει η χώρα από το βούρκο που συνεχίζετε να την οδηγείτε.
Θέλω όμως εκ νέου κύριοι της κυβέρνησης να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για ένα πράγμα: δείχνετε τι πραγματικά πρέπει να αποφύγει η επόμενη κυβέρνηση, που σύντομα θα προκύψει μέσα από εκλογές:

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ!!!

Σας ευχαριστώ.