Τοπικά

Τη «Βραδιά του Ερευνητή» παρουσιάζει το Momix Bar

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τη «Βραδιά του Ερευνητή» παρουσιάζει το Momix Bar (Molecular Mixology) στο 19ο Forum Ανάπτυξης /Money Show Πάτρας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:15-17:30, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

To MoMix είναι ένα bar concept αφιερωμένο στη μοριακή αναμειγνυολογία (Molecular Mixology). Εμπνεύστηκε από τους Κουτσόβουλο Θεόδωρο και Χατζηαντωνίου Άρη και ξεκίνησε την εφαρμογή του στον Κεραμεικό το 2012. Αυτοσκοπός είναι η καινοτομία και η διαρκής αναζήτηση νέων τεχνικών και εφαρμογών με σκοπό την προσφορά στους ανθρώπους μιας εμπειρίας γεύσης και ψυχαγωγίας.

Το MoMix εισάγει την επιστήμη στην καθημερινότητά μας και δίνει μια άλλη διάσταση στη διασκέδαση και δη στη νυχτερινή. Στα λιγότερο από 4 χρόνια πορείας παρουσιάζει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, μιας και σε περιβάλλον κρίσης εξαπλώθηκε σε Κεραμεικό, Γλυφάδα, Σαντορίνη ενώ η ιδέα υποστηρίζεται από το MoMix LAB όπου «ζυμώνεται» η φιλοσοφία και ερευνάται το προϊόν.

Η φήμη του MoMix πλέον έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα, καθώς μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αγοράς του αλκοόλ έχει χειροκροτήσει τόσο την πρωτοπορία όσο και την εξέλιξη της κουλτούρας και της φιλοσοφίας του, ενδεικτικές οι επισκέψεις σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία , Μεξικό, Ρωσία, Τουρκιά και άλλες χώρες όπου το MoMix κλήθηκε να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του.

Σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας όπου και έδωσε βήμα στην ομάδα του MoMix να εκθέσει το επιστημονικό backround της φιλοσοφίας του και να εμπνεύσει νέους επιστήμονες να ασχοληθούν με το αντικείμενο σπουδών τους, αξιοσημείωτες οι διαλέξεις σε Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Χημικού (2η Ημερίδα Χημείας), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Διατροφής και Μεταβολισμού, Athens Science Festival (1 & 2).

Βασικά στοιχεία είναι το ανθρωποκεντρικό bartending, το εναλλακτικό βιομηχανικό περιβάλλον, η τέχνη όπως τοιχογραφίες, η μουσική, η αξιοποίηση πληροφορικής και ηλεκτρονικής επιστήμης και κυρίως η μοριακή αναμειγνυολογία που δίνει την πρωτόγνωρη εμπειρία στους ανθρώπινους γευστικούς αδένες.