Τοπικά

Η ΑΚΙΔΑ για τη συνάντηση των εργαζομένων με τους επικεφαλείς των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

O επικεφαλής της παράταξης και Δημοτικός σύμβουλος Κουνάβης Παναγιώτης…

…μετά από πρόσκληση του “Συλλόγου εργαζομένων των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου” προς τους προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Αχαΐας,συμμετείχε στην ενημέρωση από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για τα τα προβλήματα των εργαζομένων.Η συνάντηση έγινε σήμερα (29/11/2016) το μεσημέρι, στο πολιτιστικό κέντρο”Μελίνα Μερκούρη”.

Είναι ξεκάθαρο πως και η τοπική αυτοδιοίκηση μετά από την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και τριών μνημονίων στη χώρα, στην ουσία είναι κλινικά νεκρή.Η περικοπή πόρων και ανθρώπινου δυναμικού οδηγεί το θεσμό σε αναποτελεσματικότητα και αδυναμία να ανταποκριθεί στο ρόλο του.Ο Δήμος μας ενώ προβλέπεται στο οργανόγραμμά του, να έχει προσωπικό όλων των βαθμίδων 249 εργαζόμενους,καλύπτονται αυτή τη στιγμή 113 θέσεις!

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου είναι εμφανή σε όλους μας.Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους συνεχώς γίνονται περισσότερο δυσχερείς για αρκετούς και σε αυτό υπάρχει ευθύνη και της Δημοτικής αρχής μαζί με τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στους ΟΤΑ.

Δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση του ιατρού εργασίας του Δήμου(η σύμβαση έχει λήξει από τον Αύγουστο),με αποτέλεσμα στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας,να έχει καθυστερήσει ο προβλεπόμενος τακτικός εμβολιασμός τους και σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού πυροπροστασίας στους χώρους εργασίας, καθώς και βασικού εξοπλισμού φαρμακείου,πρώτων βοηθειών και υλικών ασφαλείας στα οχήματα του Δήμου,τα οποία παραμένουν πολλές φορές χωρίς συντήρηση.Προβλήματα παρουσιάζονται και στην καθαριότητα, αφού το συμβεβλημένο ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού δεν ανταποκρίνεται πολλές φορές στους όρους της σύμβασης.(Η παράταξή μας είχε εναντιωθεί στην εν λόγω σύμβαση).

Παρατηρείται παντελή έλλειψη επιβατικών οχημάτων με τα οποία το προσωπικό του Δήμου πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του (αυτοψίες και επίβλεψη) και είναι απαραίτητο ο Δήμος μας να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια οχημάτων,κάτι που προβλέπει και ο τρέχον προϋπολογισμός,τα οποία θα πρέπει να εξυπηρετούν της υπηρεσιακές ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου και θα ανεβάσουν την υπηρεσιακή αποτελεσματικότητα.

Οι χώροι εργασίας των εργαζομένων παρουσιάζουν προβλήματα. Αν και έχουν αρχίσει εργασίες διαμόρφωσης στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου,είναι απαραίτητη η διαμόρφωση σύγχρονων χώρων υγιεινής οι οποίοι θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Υπάρχει πρόβλημα στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο χώρο του πρώην 3ου Δημοτικού σχολείου Κάτω Αχαΐας,αφού επιβάλλεται άμεσα να γίνουν απολυμάνσεις (απεντομώσεις και μυοκτονίες).Ενώ στο χώρο του νέου Δημαρχείου με την εγκατάσταση του Κτηματολόγιου και την αναμενόμενη εγκατάσταση υπηρεσιών εφορίας, είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστούν και να τεθούν σε λειτουργία οι τουαλέτες του πρώην 1ου Δημοτικού σχολείου που δεν λειτουργούν όλες.

Το πρόβλημα πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων, των εργαζομένων του Δήμου μας με μόνιμο προσωπικό είναι ζήτημα άμεσης διεκδίκησης προς την κυβέρνηση.Παράλληλα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αναθεωρηθεί το οργανόγραμμα των υπηρεσιών σε συνεννόηση πρωτίστως με το σωματείο των εργαζομένων.
Θεωρούμε τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου άμεσης προτεραιότητας και απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να δρομολογήσει λύσεις. Η παράταξή μας θα αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος σε συνεννόηση και με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου θα συμβάλουμε σε ένα γόνιμο πλαίσιο διαλόγου, ώστε οι εργαζόμενοι του Δήμου μας να αποκτήσουν ανθρώπινους χώρους εργασίας καθώς και η ενημέρωση σαν την σημερινή να είναι συνεχής και τακτική.