Τοπικά

Α.ΚΙ.Δ.Α: Το ψέμα στο ψέμα της Δημοτικής αρχής του Δήμου Δ. Αχαΐας

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το ψέμα στο ψέμα της Δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας!

Πανικόβλητη η Δημοτική αρχή από τις πρώτες αντιδράσεις για την απόφασή της, να δρομολογηθεί η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων 53.000 τόνων στο ΧΥΤΑ Φλόκα, σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της στις 23/11/2016, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Δυστυχώς για αυτή τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Ο κ.Δήμαρχος, από το φθινόπωρο του 2014, είναι αυτός που είπε «ούτε κιλό σκουπίδια στο Φλόκα από άλλους Δήμους» και τώρα προσθέτει το «μετά την κατασκευή μονάδας», λες και ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός θα το αποτρέψει.

Η Δημοτική αρχή, είναι αυτή που ψήφισε την μεταφορά απορριμμάτων απο τον Πύργο και διατηρεί αυτήν από τα Καλάβρυτα.

Η Δημοτική αρχή, είναι αυτή που μεθόδευσε την ανάθεση, με τροποποίηση του προϋπολογισμού που ίδια ψήφισε, σε ιδιωτικό γραφείο μελετητών, τη μελέτη του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου ένα χρόνο πριν, η οποία μάλιστα θα επιβάρυνε με επιπλέον έξοδα το Δήμο. Ήταν την ίδια στιγμή που υπέγραφε δάνεια για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Ήταν κάτι που μπορούσαν να συντάξουν οι υπηρεσίες του δήμου με μηδενικό κόστος και μετά την αντίδρασή μας, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών.

Η Δημοτική αρχή, είναι αυτή που προώθησε την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων 53000 τόνων στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, αγνοώντας τις αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και της παράταξής μας, στην περιβόητη διαβούλευση της και την ένταξε στον περιφερειακό σχεδιασμό. Ποιους εξυπηρετούσε με αυτή την επιλογή της άραγε;

Η Δημοτική αρχή, είναι αυτή που αναιρεί κάθε έννοια ανακύκλωσης με την επιλογή αυτή αλλά και περνά σε δεύτερη μοίρα, την ένταξη σε χρηματοδότηση που η ίδια ψήφισε στο Δημοτικό συμβούλιο στις 15/6/2016 και αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για ανακύκλωση, έστω κουτσουρεμένη.

Η Δημοτική αρχή, είναι αυτή που εδώ και χρόνια, δεν παίρνει κανένα μέτρο για τα προβλήματα στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Είναι αυτή που έχει εγκαταλείψει την τοπική κοινότητα Φλόκα με προβληματικό οδικό δίκτυο και με τη δικαιολογία του κ. Δημάρχου: «Το δρόμο δεν τον επισκευάζουμε, γιατί θα έρχονται απορριμματοφόρα από τους άλλους Δήμους»! Είναι αυτή, που ξεχνά καθημερινά πολλές φορές να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων στο ίδιο το Φλόκα, είναι αυτή που είναι αυτή που τάζει κάθε χρόνο, “πλατείες και γιοφύρια” στην εν λόγο κοινότητα. Με αυτό τον τρόπο ξέρει να σέβεται τις τοπικές κοινότητες.Tώρα, τάζει λαγούς με πετραχήλια, αλλά αυτά θα γίνουν μετά την κατασκευή της μονάδας!

Η Δημοτική αρχή, παρέλαβε στο διοικητικά όρια του Δήμου, ένα ΧΥΤΑ που είχε εξασφαλισμένη τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου για δεκαετίες και τον μετατρέπει σε χαβούζα της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας.

Τα ψέματα όμως έχουν κοντά ποδάρια και πολλές φορές αποκαλύπτουν και την ανικανότητα. Για να γίνει πιστευτή η Δημοτική αρχή, επικαλείται και απόφαση του “Τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Φλόκα”, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δημοτών,οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τοπικό συμβούλιο αφού η τοπική κοινότητα Φλόκα έχει πληθυσμό κάτω από 300 κατοίκους και εκλέγει μόνο πρόεδρο! Δεν σταματά όμως μόνο σε αυτό, κουνά και αυστηρώς το δάκτυλο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Προφανώς έχει μπερδέψει την ενημέρωση με την προπαγάνδα.

Στα ψέματα μέσα στα ψέματα της Δημοτικής αρχής, εμείς επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά, πως: “ Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες” στο τέλος.