Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: “Νέα βάρη φέρνουν οι αλλαγές στον Καλλικράτη”

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”…

Καταγγέλλουμε τον νέο αντιλαϊκό κατήφορο στον οποίο οδηγείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τη στάση και τις αποφάσεις των αστικών κομμάτων και των παρατάξεών τους στο χώρο. Έχουν προσηλωθεί κι ακολουθούν το μονόδρομο που επιβάλλει αντιδραστικά μέτρα σε βάρος του Λαού το Κεφάλαιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα περνούν με το 3ο Μνημόνιο το οποίο υπερψήφισαν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο (17-18 Οκτώβρη) είναι ουσιαστικά σύμφωνες με τα κυβερνητικά κελεύσματα. Οι παρατάξεις που συμφωνούν κι εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα συναγωνίστηκαν στο Συνέδριο ποιος θα ευθυγραμμιστεί καλύτερα και έγκαιρα με τις εντολές των Βρυξελλών. Ποιος θ’ ανοίξει πιο γρήγορα την πόρτα των Δήμων στην επιχειρηματική λειτουργία. Ποιος θ’ ανοίξει στέρεο δρόμο ώστε οι επιχειρηματικοί Όμιλοι ν’ ανοίξουν κερδοφόρες δουλειές πάνω στην δημοτική ακίνητη περιουσία, να εκμεταλλευτούν πόρους, υποδομές και δομές δημοτικές.

Την επιβολή νέων φόρων εισηγείται η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, στ’ όνομα της δήθεν οικονομικής αυτοτέλειας, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να εισπράττονται από τα νοικοκυριά. Επιδιώκουν, δίπλα στη φορολογική επιδρομή του Κράτους, να στηθεί ένας ακόμη φοροεισπρακτικός κατασταλτικός μηχανισμός με κορμό τους Δήμους, ενάντια στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις προτάσεις τους για “τη θεσμοθέτηση ενός νέου φόρου Ακίνητης Περιουσίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού αυτός ο φόρος θεωρείται ο πλέον δίκαιος φόρος” για να γίνει έτσι περισσότερο αντιληπτός, όπως προκλητικά περιγράφουν την αύξηση της ανταπόδοσης.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΚΚΕ, χάλασαν -και στο συνέδριο- την ομοφωνία της αντιλαϊκής συναίνεσης. Αποκάλυψαν τον αληθινό χαρακτήρα των αλλαγών που ετοιμάζουν η Κυβέρνηση με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Ανέδειξαν ότι οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις σε Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν την ανάπτυξη προς όφελος του Λαού.

Δε μπορούν ν’ αναιρέσουν τις περιφερειακές ανισομετρίες, ούτε τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια, και θα λειτουργήσουν εχθρικά και σε βάρος όλων μας. Καμιά φιλολαϊκή πολιτική δε μπορεί να εφαρμοστεί στην περιφέρεια ή στους Δήμους, όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή. Γι’ αυτό και η εναντίωση στις ανατροπές σε Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση, για εργαζόμενους και εκλεγμένους στα τοπικά και περιφερειακά όργανα, σημαίνει πρώτα και κύρια την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και αιρετοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατέθεσαν πρόταση, στην οποία εκθέτουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους. Καλούν όσους από τους αιρετούς επιμένουν να έχουν ως αφετηρία και έγνοια τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πως οι Δήμοι θα γίνουν πιο λειτουργικοί στην προώθηση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής. Ν’ απορρίψουν τις θέσεις της ΚΕΔΕ που συνθέτουν πλάϊ σε αυτές της Κυβέρνησης την ολοκλήρωση της καταστροφής μας.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” πιστεύει ότι ο λαϊκός παράγοντας είναι η Δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, ώστε ν’ ανατραπεί το σύνολο των απαράδεκτων πολιτικών, που μετατρέπουν σε συντρίμμια τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες μας, που νεκρώνουν τη νεολαία μας και την κάνουν εμπόρευμα.

Να πούμε ΟΧΙ στο να μετατραπεί ο μόχθος, η ζωή μας η ίδια, σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των πολυεθνικών και των εμπόρων του χρήματος.