Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει και την Παιδεία.

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει και την Παιδεία.

Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, απέδειξε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει.

Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες, αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει μόνο σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Κανένας δεν μπορεί να υποβαθμίζει τη διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Φίλης όμως επέλεξαν την απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και τη σύγκρουση με την Εκκλησία, σε ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και μάλιστα σε μια στιγμή που η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων και διχαστικών αντιπαραθέσεων!

Μετά τα Θρησκευτικά, σειρά πήρε η Ιστορία. Ξέραμε για τις απόψεις του κ. Φίλη, σε ό,τι αφορά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το Μικρασιατικό Ελληνισμό. Δεν φανταζόμαστε όμως ότι θα τα έβαζε τώρα και με τον Κυκλαδικό, το Μινωικό και το Μυκηναϊκό Πολιτισμό.

Και όμως! Με οδηγίες του προς τους σχολικούς συμβούλους, για να τις προωθήσουν στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Φίλης επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄ Λυκείου τα κεφάλαια αυτά.
Κατά την άποψή τους λοιπόν η αριστεία είναι «ρετσινιά». Προτιμούν την αγραμματοσύνη, με την εξαφάνιση της γλωσσικής, εθνικής και θρησκευτικής συνείδησής μας!

Δεν θα το επιτύχουν όμως, δεν θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός και σύντομα μάλιστα…

Άμεση αλλαγή πολιτικής λοιπόν, για να σωθεί η πατρίδα μας από την καταστροφική ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ και Εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα που κρατούν διχασμένη την κοινωνία και δίνουν «δικαίωμα» σε δανειστές, γείτονες κατακτητές αλλά και καιροσκόπους εντός των συνόρων αυτό είναι το νέο αφήγημα και ο οδικός χάρτης εξόδου από τη κρίση!