Ελλάδα

«Βόμβα» από ΔΝΤ και Βερολίνο για το Ελληνικό Χρέος

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανησυχία και προβλήματα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης προκαλούν τα μηνύματα που έρχονται Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ, σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει σε τηλεγράφημά του ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ την ίδια ώρα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά» που κυκλοφορεί το Σάββατο, αποκαλύπτει ότι η Γερμανία έριξε «κόκκινο» σε όποια συζήτηση για απομείωση του χρέους πριν από το τέλος του μνημονίου το 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γράφει το usay.gr, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή της Ευρωζώνης, υπογραμμίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις γερμανικές εκλογές -δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε περίπτωση που επαληθευτεί, θα οδηγήσει σε απόλυτο εκτροχιασμό το ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες, που μπορούν να οδηγήσουν σε επανάληψη του δράματος που όλοι βιώσαμε στο α’ εξάμηνο του 2015.

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πλήθος επιθέσεων από βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), οι οποίοι τον «κατηγορούν» πως τους υποσχέθηκε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου το «βάρος» για τους Γερμανούς φορολογουμένους θα είναι μικρότερο.

difernews.gr