Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Η λεηλασία του εισοδήματος των συνταξιούχων “καλά κρατεί”

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ του εισοδήματος των συνταξιούχων “καλά κρατεί”…

Η διοίκηση του ΙΚΑ, με αφορμή την απόρριψη της εισήγησης για κάλυψη μέρους του ελλείμματος του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ, με ανακοίνωσή της “διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου”.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ο βασικός λόγος της πρόσκαιρης “ομαλοποίησης” στην οικονομική ρευστότητα του ΙΚΑ είναι η κατακρεούργηση των συντάξεων, η συσσώρευση χρεών προς ΟΑΕΔ και ΕΟΠΥΥ, για λογαριασμό των οποίων το ΙΚΑ εισπράττει τις εισφορές των ασφαλισμένων και δεν αποδίδει κατά ένα μεγάλο μέρος τους.

Η δραματική μείωση των εσόδων του μεγαλύτερου ταμείου δεν μπορεί να αποκρυβεί και αποτυπώνεται ανάγλυφα τόσο στην υψηλή εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, στις συνεχώς μειούμενες αμοιβές των εργαζομένων, όσο και στις μειώσεις της χρηματοδότησης του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γι’ αυτό στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΙΚΑ, όταν συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του από το ΑΚΑΓΕ, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Μανώλης Ραλλάκης, αφού υπενθύμισε ότι και αυτός ο λογαριασμός συστάθηκε από την αφαίμαξη των συνταξιούχων, απαίτησε να μην κατευθυνθεί στην κάλυψη των σημερινών ελλειμμάτων και καταψήφισε τη σχετική πρόταση.

Όπως σημείωσε, τα ελλείμματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την είσπραξη των χρωστούμενων από τις μεγαλοεπιχειρήσεις, με χτύπημα της εισφοροδιαφυγής, με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών και την ενίσχυση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες του.-