Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης : Έργα και ημέρες μιας καταρρέουσας κυβέρνησης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την επικαιρότητα σχολιάζει καυστικά …

ο Γ. Καραμαλίκης. Αναλυτικά στο άρθρο αναφέρει :

Την περασμένη Κυριακή ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριζε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ» και πρόσθετε ότι «δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα, που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή».

Χθες, ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, υποστήριξε ότι «ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018». Και πρόσθεσε: «Παράλληλα οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους».

Έτσι ο κ. Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα.

Για τη Νέα Δημοκρατία η βιωσιμότητα του χρέους, μετά τα εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι ένας εθνικός στόχος.

Εθνικός στόχος που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει, καθώς δεν διαθέτει την αξιοπιστία που απαιτεί μια τέτοια διαπραγμάτευση.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη συνέντευξή του στη Δ.Ε.Θ., για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας είπε κατά λέξη: «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα». Ήταν μια ωμή, κυνική και απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη:

Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής.

Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν.

Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη.

Τώρα οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της λογοδοσίας στο χώρο των Μ. Μ. Ε. αρνούνται, εδώ και μια εβδομάδα, να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από την κυπριακή εταιρία που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους της «Αυγής».

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι με τους φόρους τους «συμμετέχουν», δια της κρατικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ, στο εκδοτικό εγχείρημα της «Αυγής», ποιος είναι ο υπεράκτιος «συνεργάτης» τους.

Επίσης ο κ. Παππάς οφείλει να μας εξηγήσει πόσο νόμιμο και ηθικό είναι Υπουργοί του, οι οποίοι έχουν διατελέσει μέτοχοι της «Αυγής», να συνάπτουν δια των κρατικών φορέων που εποπτεύουν, συμβάσεις υπηρεσιών διαφήμισης με το κομματικό τους όργανο.

Πρέπει τέλος ο κ. Παππάς να εξηγήσει εν τέλει στους Έλληνες πολίτες γιατί πρέπει να χρηματοδοτούν με τους φόρους τους, δια της κρατικής διαφήμισης, τη λειτουργία της «Αυγής» και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες αναμένουν με υπομονή και ενδιαφέρον τις απαντήσεις του Υπουργού – καναλάρχη»

Η παραίτηση τώρα του Γεν.  Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και τα όσα οδήγησαν σε αυτήν, επιβεβαιώνουν την αδυναμία της Κυβέρνησης να εργασθεί με στοιχειώδη συντονισμό και αποτελεσματικότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η παραίτηση Βουδούρη είναι η κορυφή του παγόβουνου της Κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση ενός ακόμα, πολύ σοβαρού για τη χώρα ζητήματος.

Ο κ. Βουδούρης είχε καταγγείλει προηγουμένως, με συνέντευξή του, τον Υπουργό Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής , Γ.  Μουζάλα υπογραμμίζοντας ότι, αν και έχουν παρέλθει πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν έχει υπογράψει το Φ .Ε. Κ. του ορισμού των αρμοδιοτήτων του, αποφεύγοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του.

Επίσης, με άλλη συνέντευξή του, κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα για τους πρόσφυγες – μετανάστες, αναφέροντας το παράδειγμα της Νορβηγίας, στην οποία το μέσο ετήσιο κόστος για κάθε πρόσφυγα είναι 12.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 15.200 ευρώ!

Και τέλος αν και η νέα σχολική χρονιά, ξεκίνησε με πολλά κενά στα σχολεία , οι κομπασμοί του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη πως, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία από την πρώτη μέρα, προκαλούν την κοινή λογική.

Ακόμη και με τα στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Φίλης επικαλείται, τα σχολεία άνοιξαν με περισσότερα από 13.000 κενά.

Και αυτό, παρά την υποβάθμιση των ολοήμερων σχολείων, το «κούρεμα» ωρών στα δημοτικά και τα γυμνάσια και μια σειρά αλχημείες, που μοναδικό στόχο είχαν την τοποθέτηση λιγότερων εκπαιδευτικών.

Αλλά, ακόμη και οι αναπληρωτές, που διορίζονται για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά, δεν έχουν κατάλληλα επιμορφωθεί πριν μπουν στην τάξη.

Κομπάζει, επίσης, ο κ. Υπουργός ότι, για πρώτη φορά, τα βιβλία ήταν στην ώρα τους στα σχολεία. Διαστρέφει, όμως, την πραγματικότητα. Από το 2008, με εξαίρεση μόνο το 2011, τα βιβλία ήταν στα σχολεία από την έναρξη του σχολικού έτους.

Φαίνεται πως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Τους θυμίζουμε, λοιπόν, ότι, μόλις μερικές ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, τα σχολεία ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι βιβλία, όπως η

«Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» και το «Λεξικό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας»

θα δοθούν σε περιορισμένο αριθμό μαθητών. Πρωτοφανές, αλλά αληθινό. Λυπηρό και συνάμα άκρως αποκαλυπτικό της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι το κυβερνητικό σκάφος παρουσιάζει αρρυθμίες, απώλεια οραματκού αφηγήματος ενώ έχει οριστικά αποχαιρετήσει του στοιχείου της “αριστερής ηθικής”!
Έτσι διολισθαίνει ταχύτατα σε καθεστωτικές λογικές, αντιλαμβανόμενο την ραγδαία φθορά του σε συνδιασμό με την σφοδρή επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία!

Όμως, δυστυχώς για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο χρόνος τελειώνει!!!