Τοπικά

Σε αδιέξοδο η μεταφορά μαθητών στην Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε αδιέξοδο εξακολουθεί να κινείται η διαδικασία του διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών που θα ξεκινήσει να εκτελείται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Δυτική Ελλάδα.

Στη διάρκεια 5ωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, δεν υπήρξε τελική συμφωνία με τους οδηγούς (ταξί, λεωφορεία) σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται στη διαδικασία, σε εφαρμογή και σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Περιφέρεια επιχειρεί εδώ και ένα δίμηνο περίπου να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός νέου Δυναμικού Συστήματος Αγορών με 4ετή ισχύ, που έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία Μητρώου Πιστοποιημένων Μεταφορέων.
Στόχος είναι, ειδικά για την Αχαΐα, φέτος να προκηρυχθούν με βάση το νέο Δυναμικό Σύστημα 218 δρομολόγια λεωφορείων και 875 δρομολόγια ταξί.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση, μετά την πρώτη παράταση, έπρεπε να λήξει από τις αρχές Αυγούστου, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε νέα αντίδραση από τα σωματεία των ταξί που καταγγέλλουν ότι, με βάση τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, θα σταματήσουν πάνω από τα μισά δρομολόγια.

Από πλευράς του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να δοθεί ένα ακόμη δεκαήμερο προθεσμία στους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 να εφαρμοστεί ένα μικτό σύστημα σε σχέση με τους διαγωνισμούς που πρόκειται να ανοίξουν ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

πηγή: εφημερίδα Πελοπόνησσος