Τοπικά

Νέα προγράμματα απο τον ΟΑΕΔ

Ε.Φ.Κ.Α. , ρύθμιση των 100 δόσεων , Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων , ΕΦΚΑ , σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά , Συνεργάτες Οικονομίας , δήλωση φορολογικού έτους 2016 , πληρωμή αποδοχών εργαζομένων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ σας ενημερώνει: 

Πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ ηλικίας 18-24 ετών και 25-29 ετών για τα οποία αναμένουμε δημόσια πρόσκληση.

Τα προγράμματα θα έχουν διάρκεια τέσσερις μήνες και περιλαμβάνουν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις με επίβλεψη, στο χώρο εργασίας.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ, ενώ θα παρέχει και ασφαλιστική κάλυψη. Η εργασιακή εμπειρία ορίζεται στις έξι ώρες ημερησίως για πέντε ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή).

Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης Εργασιακής Εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις πριν τη λήξη της πρακτικής άσκησης).

Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης του προσωπικού της (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων είναι να έχει εκδοθεί κλειδάριθμος ενώ για τους άνεργους να διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ και να έχουν προχωρήσει στη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης στο αρμόδιο υποκατάστημα ΟΑΕΔ.