Τοπικά

Μάγεψε και πάλι η θεατρική ομάδα “Καταφύγιο” του Τ. Καμπέρου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε προσέλευση θεατών,

….τη Δευτέρα 22 Αυγ. το βράδυ στο προαύλιο του ΓΕ.Λ. Αχαγιάς, παρουσία του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου, του προέδρου της ΟΤΑΔ Ξενοφώντα Μπαχρά, της προέδρου της ΚΕΔΔΥ Πατρούλας Κοκκίνη και άλλων επισήμων, οι μικροί ηθοποιοί της παιδικής θεατρικής σκηνής “Καταφύγιο” παρουσίασαν τους “ΑΧΑΡΝΗΣ” του Αριστοφάνη.

Οι εκατοντάδες θεατές της παράστασης μαγεύτηκαν από το σπάνιο ταλέντο στην υποκριτική, στο τραγούδι και τον χορό των 23 πιτσιρικάδων, αλλά και χειροκρότησαν, γέλασαν, συγκινήθηκαν και προβληματίστηκαν από τα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα του μεγαλύτερου κωμικού της αρχαιότητας. Πέρα όμως από την καλλιτεχνική της  επιτυχία η χθεσινή παράσταση αποτέλεσε και για ένα ακόμα λόγο ένα διαφορετικό δρώμενο  πρωτοπόρο για τη Δυτική Αχαΐα και ολόκληρη την Αχαΐα.

Η θεατρική παράσταση μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Σε πειραματική  σύνδεση πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη και μετάδοση της παράστασης μέσω της πλατφόρμας dma (http://connect.ea.gr/) του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής (υπεύθυνος Πέτρος Στεργιόπουλος) από την Αθήνα και το κανάλι του εκπαιδευτικού Στέφανου Πουλτσάκη από την Ζάκυνθο (ο οποίος διαχειρίζεται και διευθύνει τον κόμβο Dolphin του “Εξ Αποστάσεως Μουσική Αγωγή”) .
Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμος αρωγός στάθηκε ο Βασίλης Κανελλόπουλος, χειριστής της πλατφόρμας και σύντομαυπεύθυνος αυτόνομου εκπαιδευτικού καναλιού για ολόκληρη την Αχαΐα για χρήση ως ανεξάρτητου Εκπαιδευτικού Δίαυλου!

Ήδη έχει δημιουργηθεί ιστολόγιο για την ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ”  που φιλοξενείται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.opendiscoveryspace.eu/el/node/845629

Σε αυτό το διαδικτυακό χώρο θα αναρτώνται, από εδώ και στο εξής, βιντεοσκοπημένες πρόβες, διαδικτυακά σεμινάρια, εργαστήρια και τηλεδιασκέψεις ενώ έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες επαφές για συνεργασία με εκπαιδευτικούς και συλλόγους από την Κύπρο.

Μια γεύση από την τηλεδιάσκεψη στο http://connect.ea.gr/p11453360/

Δείτε φωτογραφίες του westcity.gr από την αρχική θεατρική παράσταση