Τοπικά

Καλησπέρα Αλέξη….Συγνώμη αν ενοχλώ και πάλι !

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άρθρο του Θανάση Τούμπουλη

Αλέξη μου καλησπέρα. Συγνώμη που σ ενοχλώ πάλι. Κ ιδιαίτερα τέτοιες ώρες. Αλλά εσύ μου έχεις δώσει το θάρρος. (Τότε στο διάγγελμά σου, θυμάσαι που με κοίταζες στα μάτια κ μου είχες πει: μαζί θα τα λέμε, μαζί θα πάμε).

Παρ´ όλα αυτά δε θα σε απασχολήσω για πολύ απόψε. Θέλω άλλη μια χάρη από σένα. (Όχι ότι μου έκανες τις προηγούμενες αλλά τέλος πάντων). Ρε συ Αλέξη μου, μήπως μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τον σχεδιασμό της δίκαιης ανάπτυξης, που όπως σε άκουσα να λες είναι και το μόνο που σ απασχολεί τώρα. (Κάποια στιγμή πάντως πριν με αναπτύξεις θέλω να μου εξηγήσεις τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη κ ποια η διαφορά από την άδικη.

Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή είμαι καταθλιπτικός ·τι; Δε το ήξερες; ΆσταΆστα. Εδώ κ 4 χρονιά αδελφέ μου. Αλλα θα στα πω άλλη φορά.

Λοιπόν επειδή είμαι καταθλιπτικός ( Α και μη βγει παρά έξω. Καταλαβαίνεις, ειναι χωριό εδώ είμαι κ ανύπαντρος) ίσως κ να με ενδιαφέρει ρε συ Αλέξη μου, να με αναπτύξεις άδικα. Άλλωστε γύρω μου υπάρχει παντού το δίκαιο. Ας σιχτίρ πια κ κάτι άδικο δεν ειναι κακό. Έτσι να σπάσει η τόση ευτυχία. Να χω κ καμιά αμαρτία να εξομολογηθώ. Άλλωστε ζωή ειναι, πόσο δίκαιο ν αντέξει;). 

Πάλι έπιασα την πολυλογία. Συγνώμη. Λοιπόν μήπως μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα κ να πάρεις ένα δυο τηλέφωνα τους δικούς σου, να μαζευτούν λίγο; Μα ειναι δυνατόν ρε συ Αλέξη. Απάντησε μου σαν φίλος προς φίλο. Όχι ως πρωθυπουργός. Γιατί καταλαβαίνω ως πρωθυπουργός απαγορεύεται να σου φέρνει κάποιος διαφωνία σ αυτά που λες. …. Όχι καλέ δε σε μέμφομαι ηρέμησε. Το ξέρω κ το αποδέχομαι.

Άλλωστε δε βλέπω εγώ τηλεόραση; Δεν ενημερώνομαι; τι με πέρασες;

Το βλέπω έτσι γίνετε παντού στον καλό τον κόσμο. Ερτογάν, Σόιμπλε κλπ κλπ. Είναι δυνατόν ρε συ Αλέξη μου να βγαίνει κάθε ένας επίσημος ή κάποιοι από επίσημο κανάλι (ναι βρε του δημοσίου εννοώ) και να χαρακτηρίζει γκάου μια ολυμπιονίκη; Είναι δυνατόν ρε συ να ξεχνάει να καλέσει ο Κοντονής σου, μια άλλη ολυμπιονίκη, λες κ καλούσε τους φίλους του στο πάρτι της πεθεράς του γιατί πέτυχε το μπικίνι της;

Είναι δυνατόν η εφημερίδα του Υπουργείου Τύπου, (ναι βρε την Αυγή λέω. Τσακάλι είσαι σήμερα. Όλα τα πιάνεις), ειναι δυνατόν να κατηγορεί τον Πύρρο; Ρε συ δίκαιο έχεις το καταλαβαίνω, με τούτα κ με τα άλλα, είχαν το θράσος να σας κατηγορήσουν. Αλλά κ συ βρε Αλέξη μου, δε στο λέω για να σου χαϊδέψω τ αυτιά, ρε συ έχεις τόση καλοσύνη τόση αγάπη κ έχεις συγχωρέσει, κόσμο και κόσμο που διαφωνεί μαζί σου.Τον Καμμένο.

Σ αυτά τα παιδιά θα σταθείς;;

Εδώ επιτρέπεις να λένε κ να κατηγορούν ασύστολα όποιον του πει το αντίθετο, τόσους κ τόσους δικούς σου. (Το άρθρο για να μη παρεξηγούμαστε κ δε το θέλω που το θέλω δηλαδή, ας πούμε ότι είναι λόγο καταγωγής σου) Η Πολάκης, Η Φίλης, Η Τσακαλώτος, Η Τόσκας, Η Παππάς, Η Δρίτσας, Τασία (αυτή χωρίς άρθρο καταλαβαίνεις γιατί). Τι; …. Τι εννοείς πως όλοι αυτοί έχουν το δικαίωμα γιατί έχουν ορκιστεί για την σωτηρία της πατρίδας; ….. Θα συμφωνήσω μόνο κ μόνο για μη σε στεναχωρήσω τέτοια ώρα κ δε μπορέσεις να κοιμηθείς, αλλά ρε συ Αλέξη από την ιστορία είχαμε μάθει πως οι Ολυμπιονίκες είναι, η Πατρίδα.

Δε σου ζητάω να γκρεμίσεις τείχη αλλά τουλάχιστον άσε να υψωθεί το βάθρο αξιοπρέπειας. Δε σου ζητάω να πας να κόψεις ελιές για το στεφάνι τους αλλά τουλάχιστον άφησε να μεγαλώσει ο σπόρος της ομοψυχίας. Ρε συ Αλέξη μου, δε σου ζητάω να θυμηθείς πως ένιωθες όταν αγωνιούσες και εσύ σαν παιδί, τότε για τον Πύρρο τον Καχιασβίλη τον Κεντέρη. Αλλά τουλάχιστον άσε μας να μας ξεδιψάσουν τα δάκρυά τους όταν ανέβαζαν πιο ψηλά κ από ψηλά, την σημαία μας.

Καληνύχτα τώρα κ δε με νοιάζει που τελικά σε κράτησα τόση ώρα ξύπνιο. Που έχασες τον ύπνο σου κ θα την πέσεις στο ψυγείο. (Άσχετο, αλλά από τα μπουτάκια που σε βλέπω, τον τελευταίο καιρό πρέπει να χάνεις συχνά τον ύπνο σου).

Καλή σου νύχτα Αλέξη. Κ κοίτα να ξυπνήσεις όσο κοιμόμαστε εμείς. Έστω για την δίκαιη ανάπτυξη στο κάτω κάτω.
Για το καλό σου κ για το καλό μας στο λέω.