Τοπικά

Προς ενοικίαση καλλιεργήσιμη έκταση στη Λακκόπετρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκτίθεται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση δημοτικής καλλιεργήσιμης έκτασης που βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Λακκόπετρας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στη θέση «Τούμπι ή Τούμπι Αγραπηδιά» έκτασης 9.847,00 τ. μ., με τους εξής όρους, σύμφωνα με την αριθ. 83/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής:

Αναλυτικά τα άρθρα της διακήρυξης:

1. Η δημοπρασία θα είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ. Σ. του Νέου Δημαρχείου (Σώσου Ταυρομενέως 50) στην Κάτω Αχαΐα, την 22α Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 11.00΄ π. μ. μέχρι 12.00 μ. μ., ενώπιον της τριμελούς Επιτροπής, του άρθρου 1 του Π.Δ.270/1981, που ορίσθηκε με την αριθ. 5/2016 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

2. Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε (16) δέκα έξι έτη για πολυετής καλλιέργεια.

3. Ορίζει κατώτατο όριο ετήσιου μισθώματος ανά στρέμμα κατά με τιμή εκκίνησης 50,00 €.

4. Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί οι δημότες κάτοικοι του Δήμου μας, που είναι ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμης έκτασης μέχρι 100 στρεμμάτων.

5. Η δημοπρασία θα επαναληφθεί την ίδια μέρα και την ίδια ώρα της επόμενης εβδομάδας στον ίδιο τόπο εφόσον την πρώτη φορά αποβεί άγονη, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημότες, ανεξάρτητα από την έκταση της καλλιεργήσιμης ιδιοκτησίας τους. Σε περίπτωση κατά την οποία και αυτή την φορά η δημοπρασία αποβεί άγονη θα επαναληφθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο και έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οποιοιδήποτε.

6. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σ΄ αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία ή άλλον που να ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζόμενου, ομολόγων Δημοσίου, Τράπεζας ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, αναγνωριζομένων για εγγυοδοσίες, ποσού ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) αυτού που ορίζεται στη διακήρυξη ως κατώτατο όριο μισθώματος επί του συνόλου της έκτασης του αγροτεμάχιου, η οποία αντικαθίσταται μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη όμοια ποσού ίσου με το ανωτέρω ποσοστό επί του μισθώματος όμως που επιτεύχθηκε. Προϋπόθεση συμμετοχής στη δημοπρασία είναι: η μη ύπαρξη εις βάρος του ενδιαφερόμενου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

7. Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή της δημοπρασίας πριν την έναρξη του συναγωνισμού, στην οποία πρέπει να παρουσιάσει τον για τον σκοπό αυτό πληρεξούσιο.

8. Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και βαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

9. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος αλληλεγγύως και σε ολόκληρο υπεύθυνος μετ΄ αυτού για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

10. Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από τα αρμόδια όργανα του Δήμου.

11. Το μίσθωμα θα καταβάλλεται σε μία ετήσια δόση, δηλαδή κάθε τέλος του έτους με την έκδοση βεβαιωτικού σημειώματος από τον Δήμο.

12. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε (10) δέκα μέρες από την κοινοποίηση σ΄ αυτόν της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής επί των πρακτικών της δημοπρασίας, να προσέλθει μετά του εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει κατατεθεί καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του, ενεχομένων και των δύο για την μικρότερη διαφορά του αποτελέσματος της δημοπρασίας από της προηγούμενης όμοιας.

13. Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου.

14. Η σύμβαση αυτή θεωρείται ότι έχει οριστικά καταρτιστεί μετά την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας από τα αρμόδια όργανα.

15. Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού και γενικά το μίσθιο σε καλή κατάσταση και να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

16. Ο μισθωτής υποχρεούται όταν λήξει η σύμβαση να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

17. Απαγορεύεται απόλυτα η σιωπηρά αναμίσθωση καθώς και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή.

18. Η καλλιεργήσιμη έκταση που εκμισθώνεται προσφέρεται για όλες τις αγροτικές καλλιέργειες και δενδρώδεις καλλιέργειες.

19. Επί των εκμισθούμενων εκτάσεων δεν επιτρέπεται ουδεμία παρέμβαση άλλη πλην μόνο αυτών της καλλιέργειας ή οποιαδήποτε κατασκευή χωρίς την έγκριση από τον Δήμο.

20. Τα έξοδα δημοσίευσης της σύνταξης του μισθωτηρίου συμβολαίου ή σύμβασης και τα λοιπά έξοδα θα βαρύνουν τον μισθωτή.

Λοιπές πληροφορίες για τη διενέργεια της δημοπρασίας, παρέχονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, Γραφείο Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, (Αρμόδιος Υπάλληλος Γεώργιος Μητρόπουλος τηλ.: 2693360139).