Τοπικά Φιλοζωικά Νέα

Στην Παραλία με το Σκύλο μου !

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με το λουράκι του,το βιβλιάριο υγείας, το νερό του και την πετσέτα του  μπορούμε το καλοκαίρι να πάρουμε νόμιμα παρέα στην παραλία το σκύλο μας.

Εάν η παραλία δεν έχει λουόμενους μπορεί να κάνει ελεύθερα μπάνιο. Γενικά ο νόμος ορίζει ότι το μπάνιο απαγορεύεται σε οργανωμένες παραλίες Αρα σε μια παραλία ερημική ή σε μια παραλία που ο Δήμος έχει ορίσει  μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο με το σκύλο του ελεύθερα και νόμιμα.

 Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι  τα σκυλιά σε αντίθεση με το άνθρωπο εξαιτίας της ανατομίας τους  δεν μπορούν να ουρήσουν ή αφοδευσουν στην θάλασσα, δεν μπορούν να  ξεπλήνουν το στόμα τους,δεν μπορούν να φτήσουν, να φυσήξουν την μύτη τους και γενικότερα δεν μπορούν να κάνουν  οτιδήποτε αηδιαστικό από αυτά που μπορούν να κάνουν οι δίποδοι φίλοι τους.

Στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας πέρυσι είχαν καθορισθεί με την απόφαση ΔΣ 8/2015 οι εξής παραλίες Κάτω Αχαία θέση Μπούκα & θέση Παλιοβορος, Παραλία Λακκοπετρας θέση Καραβοστάσι.

Να θυμάστε πάντα ότι όπως και ο άνθρωπος έτσι και ο σκύλος το καλοκαίρι στην παραλία έχουν ανάγκη από ΙΣΚΙΟ & ΝΕΡΟ ότι πάντα συνοδεύουμε το σκύλο με το λουράκι και το βιβλιάριο υγείας .

Καλά μπάνια!!!