Τοπικά

Μαρλαφέκας: Ζητά από Αναγνωστοπούλου να παραμείνει το τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Επιμελητήριο Αχαϊας απέστειλε σήμερα επιστολή στην αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Ερευνας και Θρησκευματων Σία Αναγνωστοπούλου, με την οποία ζητά την παραμονή και ενδυνάμωση του τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα, αναφερόμαστε, σε ένα θέμα που αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας και η σχετική απόφασή σας θα πρέπει να έχει άμεσα παρεμβατικό χαρακτήρα.
Όπως γνωρίζετε, το τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, λόγω εφαρμογής του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» έχει σταματήσει να δέχεται εισακτέους και οριστικά θα κλείσει το 2018, προκαλώντας έτσι πλήγμα σε αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους. Τα στελέχη-απόφοιτοι του Τμήματος, που έχει ιστορία 40 χρόνων, απασχολούνται με μεγάλη επιτυχία σε πλήθος επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.
Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος με τον κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό την Ολυμπία, κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες, αξιοποιώντας και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα να προσελκύσει ένα σημαντικό τμήμα από το τουριστικό προϊόν, που αποτελεί πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία.

Ο τουρισμός δε, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους του Επιμελητηρίου μας, καθώς η ενίσχυσή του θα συνεισφέρει στην μεταστροφή του αρνητικού κλίματος στην περιοχή μας και θα υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό την απασχόληση.
Για την επιτυχία του στόχου μας, χρειάζονται εκπαιδευμένα στελέχη, που θα πλαισιώσουν τις επιχειρηματικές μονάδες του τομέα αυτού και όχι μόνο.
Το θέμα αυτό απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα μας, στην συνεδρίασή της 4ης Ιουλίου 2016 και σας μεταφέρουμε την ομόφωνη απόφαση και απαίτηση για παραμονή και ενδυνάμωση του τμήματος.
Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να εξετάσετε σε απόλυτα θετική κατεύθυνση, το αίτημά μας και παράλληλα σας ενημερώνουμε πως είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες που ενδεχομένως χρειασθούν.