Τοπικά

Ι. Φωτήλας: Aπευθείας αναθέσεις συμβάσεων στο ΕΑΠ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επειδή οι απευθείας αναθέσεις παρότι είναι νόμιμες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έχουν γίνει κανόνας στο ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των κρατικών φορέων καθ’ υπόδειξη της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και επειδή το νόμιμο δεν είναι και πάντα ηθικό, οι βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) και Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) απεύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Φίλη σχετικά με το εύρος του φαινομένου σύναψης συμβάσεων εργασίας με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Με δεδομένη την εκκρεμούσα εδώ και χρόνια ιδιαιτερότητα του ΕΑΠ το οποίο δεν διοικείται από Σύγκλητο αλλά από Διοικούσα Επιτροπή οριζόμενη κάθε φορά από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, και με γνωστό τον σχετικά πρόσφατο κίνδυνο κατάρρευσης του ΕΑΠ λόγω της μη ανανέωσης των συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων, εξευρέθηκαν τρόποι για τη διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση η Διοίκηση του ΕΑΠ προχώρησε σε αρκετές προσλήψεις κυρίως διοικητικού προσωπικού χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος αλλά με απευθείας ανάθεση.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων με απευθείας ανάθεση, εάν οι προσλήψεις αφορούσαν σε θέσεις που προϋπήρχαν ή αφορούν και σε νέες και ποιο το αντικείμενο εργασίας των τελευταίων. Επίσης τίθενται ερωτήματα για τα κριτήρια επιλογής των εν λόγω προσλήψεων από τη Διοικούσα Επιτροπή, ποιες οργανικές θέσεις πληρώθηκαν και  ποιο είναι το συνολικό κόστος των προσλήψεων με απευθείας ανάθεση.