Τοπικά

Ευχαρίστησαν τον Ανδρέα Κάππο για το φιλοζωικό του έργο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πριν από δύο περίπου μήνες έγραφε η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας για την επέμβαση πολιτών και του αρχιφύλακα της ομάδας ΔΙΑΣ Ανδρέα Κάππου στην περιοχή της Πλαζ όπου υπήρχαν αδέσποτα τα οποία τρομοκρατούσαν τον κόσμο. Είχαμε σημειώσει τότε ότι ο κ. Κάππος πήρε τα σκυλιά στο κτήμα του και τα συντηρεί μέχρι να βρεθεί χώρος φιλοξενίας. Δεν άργησε να έρθει και η επιβράβευσή του από τους φιλόζωους της Πάτρας. Η Αντα Δημοπούλου, η Ελίζα Καλλίτση και άλλοι έγραψαν «Ζήτω η Ομάδα “ΔΙΑΣ”! Και συμπλήρωσαν: «Αυτό μας αφήνει να καταλάβουμε ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς της ομάδας, ο Ανδρέας Κάππος!!! Στην παρούσα, θα πούμε μόνο πολύ σεμνά, ότι ο κόσμος θα ήταν πραγματικά όμορφος αν συναντούσαμε πιο συχνά ανθρώπους σαν τον κο Κάππο. Άνθρωπος με δύναμη αλλά και ευαισθησία και καλλιέργεια. Ευχόμαστε να γίνει παράδειγμα σε πολλούς»!

O Αλισσώτης Ανδρέας Κάππος, έδειξε για μία ακόμη φορά την ανθρωπιά του και τον θαυμάσιο χαρακτήρα του. Ανέλαβε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 14 σκυλιά από την περιοχή Πλαζ Πατρών. Τρία ενήλικα και 11 κουταβάκια. Το τελευταίο διάστημα η μητέρα σκυλίτσα, είχε παρουσιάσει επιθετικές τάσεις σε περαστικούς, προφανώς λόγω δημιουργίας αισθήματος προστασίας των μικρών της. Είχαν σημειωθεί πάνω από 10 κρούσματα και όλοι τη φοβόντουσαν, ενώ κάποιοι απειλούσαν να τα θανατώσουν όλα τα ζώα εκεί. Δεδομένης της έλλειψης κυνοκομείου ο κ. Κάππος ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει και να φροντίσει και τα 14 ζώα σε κτήμα του, μέχρι να βρεθούν υιοθεσίες.

Οι φιλόζωοι επισκέφθηκαν πριν μερικές ημέρες το κτήμα και όπως δήλωσαν… έμειναν άφωνοι! Συνάντησαν τη μαμά Ναόμι με τα κουταβάκια της, τη Λίζα και την πασίγνωστη χρόνια τώρα Κανέλα. Και τονίζουν: «οι λέξεις που εκφράζουν αυτό που είδαμε: Φροντίδα, Υπευθυνότητα, Ευαισθησία, Αγάπη. Ειρήνη υμίν λοιπόν στους διάφορους πολίτες που γνώριζαν το θέμα και όλο ρωτούσαν με αγωνία τι κάνουν τα σκυλάκια. Ειρήνη ημίν και στους φιλοζωικούς κύκλους που επίσης περίμεναν με αγωνία κάποια ενημέρωση.
Υπάρχουν ευτυχώς και οι διαφορετικοί άνθρωποι, απλοί κοινοί θνητοί, μα ήρωες!!!
Αυτοί σπρώχνουν τον κόσμο να αλλάξει! Βοηθείστε παρακαλούμε όλοι στο εξής να βρεθούν οικογένειες για τα χαριτωμένα κουταβάκια»!

dete.gr