Τοπικά

Δ. Γκοτσούλιας: “Ναι” υπό ξεκάθαρους όρους για την παραχώρηση του αεροδρομίου Αράξου

Διονύσης Γκοτσούλιας , εγγύηση του Δήμου στη ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Προς πώληση οδεύει και το αεροδρόμιο του Αράξου, το οποίο μαζί με άλλα 22 αποτελούν τα μικρότερα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία δεν παραχωρούνται στη γερμανική Fraport. To ΤΑΙΠΕΔ καλείται να παρουσιάσει σχέδιο για την αξιοποίησή τους και γι΄αυτό προχωρά σε διαγωνισμό για πρόσληψη συμβούλου, που θα καταθέσει προτάσεις μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με ελάχιστο περιθώριο, μόλις 10 ημερών, για τους ενδιαφερόμενους με τη σχετική προθεσμία να λήγει στις 24 Ιουνίου. Η κατάρτιση σχεδίου για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο να παρουσιάσει μελέτη για την αξιοποίηση της συγκεκριμένων αεροδρομίων τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο εγγυοδοσίας.

Στον κατάλογο με τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνονται η Αλεξανδρούπολη, ο Αραξος, η Αστυπάλαια, η Χίος, η Ικαρία, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Κύθηρα, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Νέα Αγχίαλος, η Νάξος, η Πάρος, η Σητεία, η Σκύρος και η Σύρος. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το υπουργείο Υποδομών έχει καταθέσει προτάσεις για παραχώρηση ορισμένων από τα συγκεκριμένα αεροδρόμιο με χρήση κονδυλίων και από το «πακέτο Γιούνκερ».

Ο σύμβουλος που προσλαμβάνει με διαδικασία – εξπρές το ΤΑΙΠΕΔ θα καθορίσει, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αν τα περιφερειακά αεροδρόμια μπορούν να ομαδοποιηθούν, πως μπορούν να αναπτυχθούν και με ποιους τρόπους μπορούν να παραχωρηθούν.

Οπως σημειώνει το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωση, τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο, αλλά θα μεταφερθούν στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ».

Η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ εξυπηρετεί την προετοιμασία για την μεταφορά τους στο νέο Ταμείο τον Σεπτέμβριο.

Ακούστε όσα είπε στο ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 και τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο ο Διονύσης Γκοτσούλιας