Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία σχετικά με την αποχώρηση απο το Δημοτικό Συμβούλιο

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αποχωρήσαμε από την συνεδρίασή του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί επί δυο σχεδόν χρόνια προσπαθούμε να συνετίσουμε την Δημοτική αρχη για σωρεία λαθών και παραλείψεων, αλλά αυτή λειτουργεί με έναν τρόπο αυταρχικό, αλαζονικό,αντιδημοκρατικό, απαξιωτικό που ευτελίζει στην πραγματικότητα ένα θεσμό που από την φύση του απαιτεί σύνθεση και συναίνεση.

Αξίζει να αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν την απόλυτη υποβάθμιση των λειτουργιών όλων των θεσμοθετημένων συλλογικών οργάνων και την απαράδεκτη αλλά και επαναλαμβανόμενη νοοτροπία καθεστωτισμού και κακοδιοίκησης του Δήμου μας.

Με ευθύνη του Προέδρου του Δ.Σ δεν έχει καταρτισθεί ακόμη ο κανονισμός του ανώτατου αυτού θεσμικού οργάνου με αποτέλεσμα π.χ να περιμένουμε επί μισή και πλέον ώρα να μαζευτεί η Δημοτική πλειοψηφία, κάτι που έχει επαναληφθεί πάρα πολλές συνεδριάσεις που μας εξαναγκάσαμε την τετάρτη να αποχωρήσουμε!!!!
Δεν υπάρχουν σε σωρεία σοβαρών θεμάτων εισηγήσεις οι οποίες πρέπει να σταλούν εγκαίρως στις παρατάξεις για να μπορούν να τοποθετηθούν και σε πολλές περιπτώσεις δεν έρχονται ούτε κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την απαραίτητη και έγκυρη ενημέρωση των εισηγήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τα δημοτικά συμβούλια θα έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθούν οι δημότες από το σπίτι τους ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση κάτι που επικροτήθηκε απ’ όλες τις παρατάξεις, διότι όντως αποτελεί βήμα προόδου και εμβάθυνση της δημοκρατίας μας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μετά την προβολή της πρώτης συνεδρίασης με ευθύνη του Δημάρχου σταμάτησε πλέον να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις .Οι λόγοι προφανείς διότι στα συμβούλια φαίνεται η γύμνια της Δημοτικής αρχής να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς δράσης και την ένδεια επιχειρημάτων στις σοβαρές θέσεις προτάσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης!!!!

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της πλήρους αναξιοπιστίας του Δημάρχου ο οποίος εδώ και είκοσι(20) και πλέον μήνες έχει δεσμευτεί για την παραχώρηση ενός γραφείου στην αντιπολίτευση για να μπορεί να επιτελεί το θεσμικό της ρόλο, ενώ έχουν παραχωρηθεί στους πάντες όσους έχουν υποβάλει αιτήματα, αυτό που είναι υποχρεωτικό και ρητά διατυπωμένο στο Καλλικρατικό νόμο 3852|2010 το αγνοούν.
Πρόσφατα παρατηρήθηκε και παραποίηση των πρακτικών τόσο του Δημοτικού συμβουλιου όσο και της οικονομικής επιτροπής που ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος δεν συνέβαιναν, κάτι που δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την δημοκρατική αντίληψη των δημοτικών μας αρχόντων και πως αυτοί αντιλαμβάνονται τα ζητήματα λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου.

Εμείς από την πλευρά μας αφού δώσαμε τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής στην Δημοτική αρχη προστατεύοντας την μάλιστα αρκετές φορές, θα σταθούμε πλέον με συγκεκριμένες παρεμβάσεις απέναντι σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αδιαφάνεια, την κακοδιαχείριση, την σπατάλη, την αλαζονική συμπεριφορά, την εμπάθεια σε όσους αρνούνται να υποταχθούν και να εκφέρουν διαφορετικά άποψη, και σε όσα υποβαθμίζουν την εικόνα του Δήμου.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ!!!!!!!