Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία: Φιέστες χωρίς περιεχόμενο

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για πολλοστή φορά η Δημοτική αρχή που παρουσιάσθηκε ως η λευκή περιστέρα, λες και στον τόπο μας δεν ξέρουμε το παρελθόν και την ποιότητα του καθενός μας, προσπαθεί και τα καταφέρνει περίφημα να καταπατήσει και να ξηλώσει μια προς μια όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις προγραμματικές της δηλώσεις, στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Υποσχέθηκε διαφάνεια και κάνει το ακριβώς αντίθετο.
-Υποσχέθηκε δημοκρατικές διαδικασίες στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και έχει κουρελιάσει στην κυριολεξία όλα τα θεσμικά όργανα.
-Υποσχέθηκε σωστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και η σπατάλη είναι τεράστια.
-Υποσχέθηκε αλληλεγγύη και έχει επί μήνες απλήρωτα τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και τους εργαζόμενους από 55-64, άτομα που χρήζουν ειδική στήριξη ενώ οι αιρετοί Δημαρχος,Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, κάνουν ουρά στο ταμείο για να πληρωθούν πρώτοι,ποιος νοιάζεται για τα άτομα που χρίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
-Υποσχέθηκε ισότητα προς όλους και έχει βάλει σε καραντίνα αυτούς που δεν πρόσκεινται και δεν είναι αρεστοί στην εξουσία, απολύοντας μάλιστα πάμπτωχα άτομα, που επί χρόνια δούλευαν στο Δήμο, μόνο και μόνο επειδή ψήφισαν άλλες παρατάξεις.
-Υποσχέθηκαν ότι θα τονώσουν την τοπική οικονομία της περιοχής και οι αρμόδιοι φροντίζουν προμήθειες, υπηρεσίες,μελέτες του Δήμου με απευθείας αναθέσεις να δίνονται από Νομό σε Νομό και από πόλη σε πόλη λες και δεν διαθέτει ο Δήμος προμηθευτές ηλεκτρολογικού υλικού,αρχιτέκτονες και τοπογράφους, λογιστικά γραφεία,εργολάβους,επιχειρήσεις προμήθειας χρωμάτων.Ας απαντήσουν στους δημότες δίνοντας τους μια λογική εξήγηση!!

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το σύνολο των παρατάξεων να συνέλθει η συμπολίτευση και να επιτελέσει το έργο της, αυτή έχει πάρει το δρόμο του αυταρχισμού, της αλαζονείας, της αμετροέπειας και του πλήρους εκτροχιασμού ενός Δήμου που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.
Απόδειξη τούτου η προχθεσινή παράνομη απόφαση που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα (ΔΙΑΥΓΕΙΑ) όπου διατέθηκε ποσό των 4.000 ευρώ σε εταιρεία για την διοργάνωση εγκαινίων, των υπηρεσιών του Δήμου, στο παλαιό Δημοτικό σχολείο, η οποία φυσικά ποτέ δεν ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε υπάρχει καταγεγραμμένο στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. που τηρούνται από μια υπάλληλο που κατ κοινή ομολογία είναι αψεγάδιαστη στα καθήκοντα της και υποδειγματική στο δύσκολο έργο που της έχει ανατεθεί. Αυτό που διεπράχθη με υπογραφή του πρόεδρου στον ποινικό κώδικα αποκαλείται παραποίηση πρακτικών ή για να το αποτυπώσουμε καλύτερα πλαστογραφία. Τα πάντα λοιπόν ξεπλένονται στην λογική της υπερπροβολής και της δημοσιότητας η οποία πρέπει να κρύβει τις αδυναμίες και την σαπίλα που επικρατεί στο Δήμο,και στην ορατή σε όλους πλήρη αδυναμία του να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας.Η επικρατούσα άποψη που είχε εξ’ αρχής η Δημοτική αρχη ήταν να ταΐσει μέσα από φιέστες χωρίς περιεχόμενο σανό τον κόσμο η λογική απλή κάποιος θα μας πιστέψει στο τέλος

Τοπικές κοινότητες χωρίς νερό επί σειρά ημερών, σκουπίδια αμάζευτα επί ημέρες, επιλεκτικές παρεμβάσεις μόνο σε κολλητούς και ημετέρους, στην κυριολεξία ο Δήμος λειτουργεί σε αυτόματο πιλότο. Το δε τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο ένθετο έγκριτης εφημερίδας των Πατρών παρουσιάζονται έργα και παρεμβάσεις άλλων φορέων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που ήδη είχαν προγραμματισθεί σε συνεργασία με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές και φυσικά υλοποιούνται η θα υλοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Εμείς θα επικροτήσουμε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής αρχής όταν πραγματικά ξεκινήσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της, το οποίο ουδέποτε παρουσίασε στους δημότες, ούτε προεκλογικά σε φυλλάδιο γιατί κάποιες από τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν έχουν πολιτικό κόστος το οποίο φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι. Λαϊκισμός και δημαγωγία τα μεγάλα της όπλα, στοιχειά που έφεραν ως εδώ την χώρα, δεν διδασκουν τους σημερινούς μας δημοτικους άρχοντες!!!

Τέλος, από κοινού σύσσωμη η Αντιπολίτευση θα σταματήσει με τις απαραίτητες ενέργειες στην ακύρωση των σχετικών κατάπτυστων αποφάσεων που ευτελίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές αλήστου μνήμης.
Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης σας χαρίζουμε αυτού του είδους τις πρακτικές και τις αντιλήψεις που στην ουσία καταλύουν κάθε μορφή δημοκρατικής διαδικασίας και οδηγούν στην ασυδοσία και στον αυταρχισμό. Η αυτοδιοίκηση και οι πολίτες επιζητούν τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ενάρετους αιρετούς, που διοικούν με δικαιοσύνη και σωφροσύνη τον τόπο και όχι Δημοτικούς άρχοντες που ξεπερνούν στην φωτογράφιση και τα πιο διάσημα μοντέλα.

Εμείς ως παράταξη σεβόμενοι τις αρχές και τις ιδέες μας αλλά και τις διαχρονικές θέσεις μας, αδυνατούμε να παρευρεθούμε στην εκδήλωση αυτή και λυπούμαστε πολύ που με τις έκνομες πράξεις σας μας στερείτε το δικαίωμα να απολαύσουμε τους μαθητές και μαθήτριες της χορωδίας που μας έκανε υπερήφανους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
ΚΡΙΜΑ!!!