Τοπικά

Α.ΚΙ.Δ.Α. για εγκαίνια Δημαρχείου

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η διοργάνωση των εγκαινίων του Δημαρχείου επισκιάστηκε από τις βολές της αντιπολίτευσης σχετικά με το κόστος αυτής της εκδήλωσης. Μια εκδήλωση, η οποία, μεταξύ άλλων,περιελάμβανε την εκτύπωση και διανομή ένθετου φυλλαδίου της Δημοτικής αρχής από πατρινή εφημερίδα. Αυτό όμως που θα μείνει ως ένα από τα γκρίζα σημεία της διαχείρισής της Δημοτικής αρχής, είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε το κόστος αυτού του φυλλαδίου.

Κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (1/6/2016) δεν ειπώθηκε ποτέ από τη Δημοτική αρχή, ότι μεγάλο μέρος της δαπάνης των 4000 ευρω, αφορούσε το κόστος εκτύπωσης και διανομής του φυλλαδίου.Ο λόγος κατά την άποψή μας είναι ότι η απόφαση αυτή θα προκαλούσε θυελλώδεις αντιδράσεις στη συνεδρίαση πέρα από αυτές που διατυπώθηκαν, αφού τέτοιες δαπάνες είναι διάτρητες από νομιμότητα. Και όλα αυτά σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά για το Δήμο και τους Δημότες, σε μία περίοδο που ο Δήμος μας έχει πάρει πρόσφατα δάνειο, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τρίτους.

Η ανάθεση στην εν λόγω εφημερίδα έγινε εκ των υστέρων με παραποίηση της συζήτησης και της απόφασης κατά την ανάρτηση στην πύλη της “διαύγειας”. Προκύπτουν, επομένως, ουσιώδη ζητήματα για τα κοινά του τόπου μας και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν απαντηθεί.
Στις αντιδράσεις μας γι’ αυτή την ενέργεια στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο, η απάντηση ήταν ότι αυτό ειπώθηκε, αλλά δεν ακούστηκε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης γιατί είχαν αποχωρήσει! Δηλαδή, οι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έπαθαν ξαφνική και στιγμιαία κώφωση και το συμβούλιο συνεχίστηκε μετά την υπογραφή των πρακτικών! Ακόμα περιμένουμε τα ηχογραφημένα πρακτικά της επίμαχης συζήτησης μετά από σχετικό μας αίτημα.

Το Δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτερο όργανο θεσμικά της λειτουργίας του Δήμου.Η μη τήρηση των διαδικασιών στο όνομα επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων,είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων με αυτόν το τρόπο που προσβάλουν τη νοημοσύνη μας και επιβαρύνουν οικονομικά τους Δημότες.
Μια φωτογραφία μπορεί να είναι χίλιες λέξεις, αλλά σίγουρα οι πολλές λέξεις στοιχίζουν τουλάχιστον 4000 euro και δημιουργούν αποστροφή των Δημοτών για το περιεχόμενό τους.