Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: Για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου δεν έτυχε της ουσιαστικής συζήτησης που έπρεπε να προηγηθεί. Οι λεπτομέρειές του μας γίνονται γνωστές μόλις τώρα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τοποθετηθούμε ουσιαστικά και να κάνουμε προτάσεις. Δεν πρόκειται για συζήτηση αλλά για άθροιση αριθμών και έργων όπου κινούνται σε μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και στο τέλος θα μείνουν μόνο στα χαρτιά. έχουμε να κάνουμε με απαρίθμηση με ένα προγραμματισμό ποτέ οι δημότες δεν έμαθαν βρίσκεται στα χαρτιά και είναι αμφίβολο αν θα υλοποιηθεί.

Στη διαχείριση των απορριμμάτων, περιλαμβάνει έργα μεγάλου κόστους που θα βάλουν την ουσιαστική και αποτελεσματική ανακύκλωση στο περιθώριο και αφήνει παράθυρα ανοικτά σε εκμετάλλευση από τους ιδιώτες. Η παράταξή μας έχει κάνει ουσιαστικές προτάσεις στο παρελθόν που δυστυχώς αγνοήθηκαν.

Τα έργα που προβλέπονται για τη διαχείριση των λυμάτων είναι αποσπασματικά και σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Μάλιστα αναφέρονται έργα ύψους περίπου 25.000.000 με υλοποίηση από τον προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α. τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α. έχει πρόβλημα σοβαρό οικονομικό. Πως θα υλοποιηθούν αυτά τα έργα; Τι θα γίνει με την υδροδότηση του φράγματος Πείρου-Παράπειρου,όπου υπάρχει πρόβλεψη για β φάση αλλά καμία αναφορά σε σύσταση διαδημοτικού φορέα; Μήπως προετοιμάζεται η ιδιωτικοποίησή του;

Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα που είναι εξαρτώμενο από πόρους ευρωπαϊκών κονδυλίων και περιφερειακών προγραμμάτων τα οποία δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα υλοποιηθούν. Καταρτίζεται σε μια περίοδο που οι πόροι των δήμων έχουν περικοπεί κατά 70%. Η περιοχή μαστίζεται από την ανεργία και παράλληλα έχει τεράστιες δυνατότητες του πρωτογενή τομέα, η αντίφαση αυτή απαιτεί άλλη πολιτική κεντρικά που θα υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και την δημόσια περιουσία, αλλά και πρωτοβουλίες του Δήμου από τα κάτω ,με ενεργοποίηση της κοινωνίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος των πολλών. Για τους παραπάνω λόγους και διότι δεν προηγήθηκε διάλογος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ, το καταψηφίσαμε.