Τοπικά

Αγωνία για εργαζόμενους σε Μαρινόπουλο και Κρόνο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε κατάσταση αγωνίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι των καταστημάτων σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος Α.Ε.» όχι μόνο στα 12 καταστήματα της Πάτρας και του Αιγίου, αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Σε ένα ντόμινο που θα συμπαρασύρει συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ, χονδρέμπορους και προμηθευτές οδηγείται η υπόθεση του Μαρινόπουλου. Ακόμη και σήμερα δεκάδες ήταν οι εντολές κατάσχεσης και οι διαταγές πληρωμής από πιστωτές που θέλουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιώτες προμηθευτές που η Μαρινόπουλος ΑΕ οφείλει περίπου 1 δισεκατομμύριo ευρώ υπολογίζονται στους 3000. Αν κάποιος κάνει τον πολλαπλασιασμό αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η φούσκα του Μαρινόπουλου μπορεί να συμπαρασύρει χιλιάδες εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν καθημερινά δικαστικούς επιμελητές να κάνουν παρέλαση στα καταστήματα και γνωστές επιχειρήσεις να αδειάζουν τα ράφια από τα προϊόντα.

Οι πιστωτές της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ δεν είναι μόνο εταιρείες, προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος είναι και ιδιώτες.

Αναφορικά με την εταιρεία «ΚΡΟΝΟΣ» ο Φοίβος Καρακίτσος δήλωσε: Η υπαγωγή της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. σε αυτή τη διαδικασία αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, ώστε να βρει το χώρο και το χρόνο να επιτρέψει σε μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Ουσιαστικά μιλάμε για μια κίνηση που θα επιτρέψει την εξυγίανση της εταιρίας και όχι τον επιμερισμό της.

Όσο αφορά την ΚΡΟΝΟΣ, δεν υπάρχει καμία ανησυχία ούτε για τους προμηθευτές της ούτε βέβαια και για το προσωπικό της. Η εταιρία ΚΡΟΝΟΣ (όπως και οι άλλες θυγατρικές εταιρίες του ομίλου ΟΚ market, ΠΕΙΡΑΙΚΟΝ, ΜΑΡΚΕΤΑ, ΞΥΝΟΣ, ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ κτλ) συνεχίζει ανεξάρτητα την αυτόνομη λειτουργία της, όπως άλλωστε το έκανε και έως τώρα χωρίς καμία άλλη επιρροή. Επιπλέον η ΚΡΟΝΟΣ πολύ σύντομα θα παρουσιάσει στην τοπική αγορά νέο πλάνο ανάπτυξης πωλήσεων, αναδιάταξη στο κανάλι διανομής και τιμολογιακές ενέργειες που θα κάνουν τα καταστήματά μας ακόμα πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές.