Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Στον «Καιάδα» η δημόσια και δωρεάν Υγεία

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ένα «μεταρρυθμιστικό» σχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις κατευθύνσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ανάγκες του Κεφαλαίου, για την ανάπτυξή του -στο οποίο η κρατική χρηματοδότηση και οι παροχές για το Λαό έρχονται σε πλήρη αντίθεση.
Ο αναπλ. γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σταμ. Βαρδαρός, έχει αναφέρει ότι στο επίκεντρο κάθε Περιφέρειας θα λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας και τα Πρωτοβάθμια Εθνικά Δίκτυα Υγείας, αποτελώντας το β επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ιατρικές ειδικότητες και εργαστήρια.
Επισημαίνουμε ότι, δεν προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας που κυριολεκτικά έχουν ερημώσει, αλλά θα μετακινούνται ειδικότητες ιατρών από και προς τα νοσοκομεία.
Ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς θα αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο είναι αυτό που αφορά το δήμο της Πάτρας, στο οποίο για 200.000 κατοίκους θα λειτουργεί ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο θα εφημερεύει -και το βράδυ-… για όλα τα περιστατικά.
Ανά 10.000 κατοίκους θα λειτουργούν Ιατρεία, στα οποία προβλέπεται να υπηρετούν: 4 οικογενειακοί ιατροί, 1 παιδίατρος, 2 νοσηλευτές, 1 μαία και 2 επισκέπτες Υγείας.
Το κόστος αυτών των Μονάδων θα είναι …μηδαμινό για το Κράτος, καθώς θα είναι μικρές μονάδες χωρίς εξοπλισμό, ενώ οι γενικοί ιατροί, οι επισκέπτες Υγείας και οι μαίες θα μεταφερθούν από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (!..)
Ο κ. Βαρδαρός έχει αναφέρει ότι, «βούληση της κυβέρνησης είναι να εμπλέξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη με ποιο τρόπο». Θυμίζουμε την τροπολογία της κυβέρνησης που «πέρασε» με το λεγόμενο «Παράλληλο Πρόγραμμα», με την οποία Δήμοι και Περιφέρειες θα μπορούν να χρηματοδοτούν από δικά τους κονδύλια λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων φορέων Υγείας.
Οι συνέπειες για τους ασθενείς, όπως γίνεται αντιληπτό, θα είναι περισσότερες οικονομικές επιβαρύνσεις, υποβαθμισμένες και κατακερματισμένες υπηρεσίες …πολλών ταχυτήτων. Το κόστος λειτουργίας των μονάδων Υγείας σύντομα θα μετακυλίεται στους κατοίκους, με αύξηση των δημοτικών τελών και της τοπικής φορολόγησης.